Schoonmakers O2G2 weer in actie

Schoonmakers van O2G2 protesteren dinsdagmorgen bij het hoofdkantoor van de onderwijsgroep. Ze eisen dat de bezuinigingen van 25% op het schoonmaakbudget wordt teruggedraaid.

Sinds het begin van dit schooljaar krijgen de schoonmakers aanzienlijk minder uren om de scholen van O2G2 schoon te houden. Volgens de schoonmakers leidt dat tot onmogelijke werkdruk, vieze scholen en onhygiënische toestanden. Zij zijn daarom onder leiding van FNV Bondgenoten en met steun van de Algemene Onderwijs Bond, acties begonnen.

Schoonmaakster Brigitte de Waal : “We roepen leerlingen, leraren en schooldirecteuren op om met ons mee te doen. Het is nu al zo vies in de scholen dat het slecht is voor de gezondheid van de leerlingen. Wij willen niets liever dan ons werk goed doen, maar we krijgen ons werk nu niet af. Het is onmogelijk wat er van ons gevraagd wordt. We zijn mensen, geen robots.”

De onderwijsgroep wil nog geen extra uren geven aan de schoonmakers. Wel is ondertussen een andere eis van de actievoerders ingewilligd, namelijk voor hogere lonen. De schoonmakers hebben al meer acties aangekondigd als ze dinsdag onvoldoende antwoord krijgen op hun vragen.