Categorieën: Nieuws

Veiligheidsregio start posteractie om ‘anderhalvemeterregel’ te delen via het raam

“Als je een frisse neus gaat halen of boodschappen gaat doen: Houd 1,5 meter afstand.” Met een postercampagne wil de Veiligheidsregio Groningen, naast de campagne die ze zondag begon met videoboodschappen van bekende Groningers, ook de rest van de inwoners inzetten om deze boodschap te verspreiden.

Inwoners kunnen via deze link zelf een poster downloaden om voor het raam te hangen. Op deze manier hoopt de Veiligheidsregio de bewustwording over de ‘anderhalvemeterregel verder door te laten dringen in Groningen.“De maatregelen hebben een grote impact op het leven in onze provincie en zal voor veel mensen een flinke logistieke puzzel zijn. Toch hebben we de hulp van alle Groningers nodig om dit virus te bestrijden”, zo schrijft de Veiligheidsregio op zijn website.

De poster is te downloaden in A4 en A3 via de website van de Veiligheidsregio Groningen.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • In veel supermarkten zijn de gangpaden zo smal dat die 1,5 meter regel onmogelijk aan te houden is.

  • Ik zou het in geel met zwart en/of witte letters doen en verplicht zichtbaar laten ophangen voordat je naar binnen gaat. Formaat van een deur of halve deur. Met name supermarkten.

    Gisteren laat was op nederland 1 ook een stukje zendtijd van artsen en patiënten hoe die het ervaren. Dat lijkt mij ook een goed idee om confronterende beelden (met mate) en verhalen te blijven herhalen op alle soorten media.

  • En in Hoornsemeer sluit Albert Heijn doodleuk de enige supermarkt in de (sterk vergrijsde) wijk voor een volstrekt overbodige verbouwing, zodat de Jumbo aan het Overwinningsplein vanaf volgende week mag overlopen. Wat. Een. Verstand.

  • Goed voor de bewustwording. Helaas nu ook weer 50 centimeter afgeweken van de door WHO aanbevolen twee meter. Amerikanen doen six feet.

    En ook deze fout weer in het "voordeel van" de verspreiding van het virus. Net als bijvoorbeeld datgene waar UMCG professor Alex Friedrich zich nu zo over opwindt. "Geen symptomen, niet besmettelijk", "kinderen niet besmettelijk" en "Niet genoeg testcapaciteit".

  • @etienne - gevaarlijke onzin! Een minimale afstand van 1,5m is onder alle omstandigheden veiliger dan een kleinere afstand. En iedereen is vrij om een grotere afstand te houden.

    Turbulente lucht is veiliger dan stilstande lucht, want in stilstande lucht blijven virusdeeltjes in de lucht hangen, bij turbulente lucht worden ze uit elkaar verdreven en plakken ze sneller op oppervlaktes. Wetenschappelijk bewezen!

    Dus: overal minimaal 1,5m afstand houden - maar liefst meer als het kan - en vaak je handen wassen.

  • @cees - bestel online of ga gewoon op een rustige tijdstip. Zo moeilijk is het toch niet!

  • @Alexander: voor honderden, zo niet duizenden huishoudens bezuiden de Laan Corpus tussen het Stadspark en de Hoornsedijk is die Albert Heijn aan de Von Suttnerstraat de ENIGE nabije supermarkt. Al die mensen moeten nu naar de toch al drukbezochte Jumbo aan het Overwinningsplein, die op zijn beurt de ENIGE nabije supermarkt is voor het noordelijke deel van de wijk Corpus den Hoorn. Een eventueel alternatief zijn de Lidl en Appie aan de Van Lenneplaan, maar ook die supermarkten hebben een naar verhouding erg groot verzorgingsgebied (o.a. de hele Wijert e.o.). Daar is het in 'gewone' tijden al de hele dag spuugdruk. Die volkomen onnodige sluiting zorgt gewoon voor een gigantische extra druk op de handvol winkels in Groningen-Zuid. Daar zou OOG weleens aandacht aan mogen besteden.

    En online bestellen? Hahahahaha, heb jij dat de afgelopen weken nog weleens geprobeerd? Er is bijna niets meer leverbaar, en als het je lukt een paar broodnodige items te bemachtigen, dan is het eerstvolgende bezorgmoment over 2 á 3 weken.

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

7 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

9 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

10 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

13 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

14 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

16 uur geleden