Categorieën: Nieuws

DepoDogs doen wonderen tegen hondenpoep in Kostverloren

Twee maanden na de start van de proef met zogenaamde depodogs in Kostverloren, noemt initiatiefnemer en oud-raadslid Jacob Bolhuis het resultaat van de proef met de poepzakjes ‘verbluffend’.

Volgens de Ostade Stichting, vanwaaruit de actie werd gestart, zegt dat er nu bijna geen hondenpoep meer te vinden op het grasveld en dat de kinderen uit de buurt er weer heel veel gebruik van het maken. Wij kunnen dus spreken van een onverwacht groot succes en gaan er nog een aantal plaatsen.

Het zelf ophangen van dergelijke kastjes mag officieel niet. De gemeente zag na de actie ook geen reden om dit beleid te wijzigen. Jacob Bolhuis port de gemeente daarom nogmaals: ”Wat in Kostverloren kan zou toch een voorbeeld moeten zijn voor de rest van de stad, Gemeente Groningen?”

Tom Veenstra

Bekijk reacties

 • Het zelf ophangen van dergelijke kastjes mag officieel niet.

  Neen, stel je voor, dat je eens iets goeds doet ?
  Dan kunnen ze je niet toch nog ergens voor veroordelen !

  • Dobber,

   Het heeft meer te maken dat iedereen dan wat op gaat hangen en dat de gemeente voor de kosten op gaat draaien als er wat kapot gaat. Wat uiteindelijk door alle stadjers weer betaald dient te worden.
   Dus parkeren omhoog, belastingen omhoog en ga zo maar door.

   En stel je voor dat jij wat krijgt omdat er een bord los waait. Wie moet je dan aansprakelijk stellen.
   De gemeente niet, want het is illegaal geplaatst. Succes dan maar met de onkosten vergoed te krijgen.

   Is maar een voorbeeld natuurlijk.

   • Beetje rare reactie, Armand. De zaken die we hebben opgehangen en zelf hebben betaald kunnen echt niet wegwaaien. De Martinitoren zou eerder omwaaien.Verder houdt de buurt ze zelf bij en vult de apparaten telkens weer met nieuwe zakjes. Inmiddels heb ik ze zelf voor de zesde keer bijgevuld. Ergo. Het werkt gewoon. Schone grasvelden.

 • Terwijl uit dit experiment blijkt dat gericht afvalbakken plaatsen helpt om het hondenpoepprobleem op te lossen, vertikt de gemeente het om ook maar iets van het geld van de hondenbelasting ten goede te laten komen aan mensen met honden! Hondenbezitters kunnen maar op 1 manier protesteren. Ik hoef niet uit te leggen welke manier dat is.

 • Zo snel mogelijk aub noorderplantsoen er staan bijna geen bakken we betalen ons scheel de hoogste hondenbelasting van heel nederland en de gemeente doet helemaal niks al het geld gaat de begroting omdat door eigen schuld schulden hebben gemaakt wat de fuck parkeer geld wordt ook al verdubbeld waar zijn ze me bezig later gr kid

 • Ik heb 33 jaar in de gemeente Beesel gewoond en daar stonden op vele hoeken door de gemeente geplaatste Depotdogs . Dus de vraag aan de gemeente Groningen waarom kan dat in deze stad niet. € 120 aan hondenbelasting is de gemeente Groningen al koploper dus voor dat geld kunnen vast wel in de stad depotdogs geplaatst worden ,

 • We komen na de vakantie zeker weer met nieuwe grotere acties. Heb even een proef gedaan richting gemeente. Heb ergens een klacht over ingediend mei van dit jaar. Het is nu 13 augustus en er is niets mee gedaan. Heb er ook geen reactie op gehad. Wij zijn dan ook zeer verbaasd. Ons goed initiatief, waar de wijk heel blij mee was(met name de kinderen), werd na één klacht van een wijkbewoner direct gehonoreerd. De depodog werd binnen 24 uur na de klacht verwijderd. We lijken wel een Oostblok stad. Nogmaals we beginnen binnenkort met nieuwe acties en landelijke publiciteit. Er hangt nog één depodog, waar inmiddels ca .1800 zakjes zijn uitgehaald. Groot succes.

 • Armand , is u ook diegene die bezwaar heet aangetekend tegen de depodogs omdat u zo een vreemde reactie geeft ? Er is eerder kans dat er een boom omwaaid en door u ruit gaat dan deze depodogs loslaten .

Recente berichten

Meer camera’s op Esserberg wordt niet als oplossing gezien: “We moeten het gesprek aan gaan”

De overlast op sportpark Esserberg wordt niet opgelost met het ophangen van extra camera's. Dat…

2 uur geleden

Politiek baalt van regels rond EK-schermen: “Ooit wilden we de meest bruisende stad van het land zijn”

Het is een merkwaardig gezicht: doeken voor de terrassen in de Poelestraat, waardoor je vanaf…

2 uur geleden

Nic. trekt drie nieuwe spelers aan: “Met vertrouwen uitkijken naar nieuw seizoen”

De korfballers van Nic. hebben drie nieuwe spelers voor het aanstaande seizoen aangetrokken. Rienk Jan…

3 uur geleden

Kroegbaas Arend Roggen van café Boone overleden

Kroegbaas Arend Roggen van café Boone aan de Meeuwerderweg in de Oosterpoortbuurt is zaterdag na…

3 uur geleden

Brandweer herdenkt collega’s die tijdens hun werk om het leven kwamen

Met de brandweervlag halfstok en het spuiten van het water-ereteken zijn zaterdagmiddag de brandweermensen herdacht…

4 uur geleden

Pride Photo strijkt met openluchttentoonstelling neer rond Der Aa-kerk

Rond de Der Aa-kerk is vanaf dit weekend Pride Photo te zien. De tentoonstelling bestaat…

4 uur geleden