Categorieën: Nieuws

Veel schade bij plofkraak in Lewenborg

Bij een pinautomaat in het winkelcentrum aan de Kajuit in Lewenborg is zaterdagochtend rond kwart voor vijf een plofkraak gepleegd. Er zijn geen personen gewond geraakt maar er is veel schade. Het gebied rondom het winkelcentrum is afgezet. Het onderzoek is op dit moment gaande.

Twee woningen boven de SNS bank, waarnaast de plofkraak plaatsvond, zijn ontruimd, zegt politiewoordvoerder Anthony Hogeveen: “Deze mensen hebben zelf opvang geregeld, daar hoefden wij niets voor te doen”. De Explosieven Opruimingsdienst doet onderzoek naar welke explosieven zijn gebruikt en of er nog gevaarlijke stoffen aanwezig zijn. “Of er iets is buitgemaakt is nog onbekend”, aldus Hogeveen.

De vermoedelijke daders zijn er vandoor gegaan op een scooter. Het zou gaan om twee jongens in zwarte kleding. De politie vraagt of getuigen iets gezien hebben en om beelden waarop mogelijk iets te zien is van de plofkraak.

Gisteravond was er een burgernetmelding van een gestolen zwarte Vespa scooter in de Nassaulaan. Of de twee zaken verband met elkaar hebben, is nog niet bekend.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Hoe simpel kan de oplossing zijn door een inktpatroon in een geldautomaat te installeren die bij geweld van buitenaf het geld onklaar maakt.

    Nu besluiten banken steeds vaker voor het uitfaseren van geldautomaten en is het zodoende voor mensen steeds moeilijker om chartaal geld op te nemen. Schijnbaar is dit ook -de- manier om van contant geld af te komen, anders zouden banken namelijk wel kiezen voor de praktische oplossing en installeert men simpelweg inktpatronen in geldautomaten.

    • En het gekke is, zulke inktpatronen werden in de jaren 90 in geldautomaten gebruikt toen ik bij de grootste geldautomaatfabrikant werkte. Geen idee waarom ze (blijkbaar) niet meer worden gebruikt.

  • een mens word er ook naar toe gedreven en word al erger
    een crimineel kweken ze goed keuren doe ik het niet maar dat gezinnen leven van 40 euro in de week kan mij indenken dat mensen dingen gaan doen ! en de instantie er alleen beter van worden en hoop geld zoek raakt en ga zo maar door nederland moet in opstand komen

    • Ja, het is nooit de schuld van de criminele jeugd hè? wíj hebben het veroorzaakt.

      Dit zijn geen arme jongens, dit zijn mensen die helemaal geen zin hebben in werk en snel aan veel geld willen komen. En hun ouders vragen nooit hoe ze die dure bontkraagjassen en horloges hebben kunnen betalen. En dan krijgen wíj de schuld, omdat we die jongens geen buurthuis hebben gegeven.

      De meeste mensen die in armoede leven, worden geen criminelen. De meeste mensen zonder buurthuis vinden allerlei andere leuke dingen om te doen.

    • Dit soort kraken kommen niet van gezinnen met een laag inkomen maar hoofdzakelijk van verschillende Nederlandse bendes met een Marokkaanse achtergrond uit de omgeving van Utrecht die er vooral luxe artikelen van kopen.
      Ik hoop bij elke kraak dat zij zichzelf eens een keer opblazen, overigens word er meestal niet eens een buit gemaakt.

      • klets praat ik heb mensen geholpen en doe kregen 40 per week. als je niet waar je over praat hou dan je mond en wat hier reageerd is alleen maar van dat elietie volk die denken de wereld t kunnen verbeteren breek me de b.k niet open

      • Je hebt gelijk over die 40 euro. Maar hoe komt dat dat ze 40 euro hebben, namelijk schulden bij postorderbedrijven, telefoonmaatschappijen, gas,licht,huur en andere abonnementen.
        Deze mensen kunnen in beginsel niet met geld omgaan en je hebt een gedeelte die te dom is om met geld om te gaan. Deze mensen moeten eerst een goede cursus doen en als dat niet helpt geld uit handen nemen en alles betalen voor hen i.c.m. met wekelijkse zakgeld.

        En nog een tip Michel, aan je taal gebruik te zien is het beter dat jij uit de buurt blijven bij mensen met geldproblemen want jij gaat hen daar bij niet helpen.

      • Doe, weinig mensen kiezen bewust voor criminaliteit en misdaad. Het heeft wel degelijk te maken met kansen en mogelijkheden. En voorbeelden in de omgeving. En natuurlijk zijn er mensen die niet met geld om kunnen gaan, ook dat moet je leren.

  • Beste Michel,
    Wat je met "crimineel kweken" bedoeld is niet duidelijk, een ding is zeker voor een paar tientjes extra in de week doen deze lieden geen plofkraak.
    Overigens is er geen enkele Nederlandse burger of gezin die van € 40 in de week moet/hoeft te leven.
    Kortom: kletspraat van jou!

    • Tsja, de arbeidsmarkt hier in het noorden is niet geweldig natuurlijk, zeker als je geen opleiding hebt. 20 Jaar rechts VVD beleid heeft zijn sporen nagelaten; managers, bankiers en grootverdieners lachen zich rot, zij worden elk jaar rijker en de wetgeving is nu zo dat je als werkende je baas op je knietjes mag danken dat je nog werk hebt. Ontslagregelingen versoepeld, iedereen flex dus elk moment kan je eruit liggen. Sommigen zonder kansen of die niet in dit systeem kunnen meekomen nemen genoegen met een uitkering, anderen gaan het criminele pad op. Naar maar waar. En dan blijven mensen maar rechts stemmen, ik begrijp er niks van, maar wie ben ik.

      • Denk te kunnen en te mogen stellen dat het hier in Groningen juist door de aan de linkerzijde gevestigde partijen als D66 en PvdA komt dat er weinig tot geen banen voor laagopgeleide en/of ongeschoolde jongeren zijn. Deze banen zijn en worden sinds de komst van 20.000 extra studenten in deze stad waar mogelijk voornamelijk door studenten in de vorm van een bijbaan overgenomen, waardoor duidzenden jongeren de afgelopen jaren aan de zijlijn toe staan te kijken hoe hoger opgeleide jongeren, laaggeschoolde banen hebben overgenomen.

        Gelet op het feit datde gemeente Groningen de afgelopen 20 jaar vrijwel enkel bezig is geweest om het de RUG en Hanzehogedroomfabriek te behagen, zijn er onnodig veel (kleinere) familiebedrijven en middelgrote bedrijven uit deze gemeente verdwenen en/of verdreven door stadsvernieuwingsplannen waar geen ruimte meer was voor bedrijven en bedrijfjes maar enkel voor hoogbouw rendementsdozen en betonnen tumoren.

        Nog een fijne zondag gewenst

  • hallo peter jensen
    niks kletspraat is werkelijkheid
    ken genoeg mensen die moeten rondkomen voor 40 perweek weet niet waar jij vandaan komt hoor!!! mensen worden toegedreven om iets te doen!!! en als wij nederlanders allemaal denken van wij helpen niemand of dit of dat nou dan hebben we nog meer armoede in NEDERLAND en komt bij krijg je nog meer plofkrakke of straat roven maarja je hebt elite volk die denken als ik mijn eten maar elkedag heb en de rest intereseerd me niet!!!!

Recente berichten

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

34 minuten geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

1 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

2 uur geleden

Groningen viert Koningsdag 2024 (foto’s)

Groningen viert zaterdag Koningsdag. In de binnenstad, in de wijken en in de dorpen zijn…

3 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

5 uur geleden

Groningen viert Koningsdag: vrijmarkten, oranje tompouces en muziek

Groningen viert zaterdag Koningsdag. Nadat er afgelopen nacht al op verschillende locaties in de stad…

6 uur geleden