Categorieën: 112

Gespannen situatie in Paddepoel: “ME voert charges uit, meerdere aanhoudingen”

Voor de derde avond op rij is het onrustig in de Voermanstraat in de wijk Paddepoel. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

“De Voermanstraat is op dit moment vanaf alle kanten afgesloten”, laat een incidentfotograaf rond 23.15 uur weten. “De Mobiele Eenheid heeft charges uitgevoerd waarbij de straat is schoongeveegd. Bij de actie zijn meerdere mensen aangehouden. Ik heb zo’n vijftien mensen geboeid op het trottoir zien zitten.” De fotograaf meldt ook dat een agent gewond is geraakt bij de actie.

De onrust begon rond 19.00 uur. In de straat werden brandjes gesticht. Volgens fotografen ter plaatse was de situatie grimmig. “Er wordt geschreeuwd en gejoeld en er wordt met vuurwerk gegooid.” De hulpdiensten verzamelden zich bij winkelcentrum Paddepoel. Onder de hulpverleners verschillende agenten die kogelwerende vesten droegen. Ook de brandweer en Milieudienst van de gemeente Groningen waren aanwezig. Rond 23.00 uur trokken zij de wijk in om dus orde op zaken te stellen.

“Dit zijn geen jongeren uit onze wijk”
Volgens een bewoner in de wijk wordt de onrust en de grimmige situatie niet veroorzaakt door jongeren uit de wijk. “Dit zijn voetbal hooligans die speciaal naar onze straat komen om hier de beest uit te hangen. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik me na alles wat hier de afgelopen dagen gebeurd is, helemaal niet meer veilig voel. Terwijl we hier in Paddepoel best wel wat gewend zijn.”

Hele weekend al onrustig
De onrust in de Voermanstraat begon vrijdagavond toen er ook verschillende brandjes werden gesticht. Zaterdag liep het flink uit de hand toen er opnieuw vreugdevuren werden gesticht en er ook met zwaar vuurwerk naar de hulpverleners werd gegooid.

Foto: 112groningen.nl
Foto: groningsnieuws.nl
Foto: groningsnieuws.nl
Foto: tencatefotografie.nl
redactie

Bekijk reacties

  • Rot toch op met je hooligans makkelijke prooi het is gewoon die zooi van paddepoel zelf de jeugd!!!!maarja hooligans makkelijk woord

  • Oppakken die onruststokers, en een jaar lang in een heropvoedingskamp heel hard laten werken. Daarnaast goede normen en waarden aanleren. Bij herhaling dezelfde straf 3 jaar maken en iedere keer hierna verdubbelen. Zo doen met alle vandalen , dieven en ander ruig die materiële schade toebrengt. De inkomsten van hun werk onder de arme bevolking van Nederland verdelen. Moordenaars,verkrachters, aanranders, pedofielen die praktiseren en andere zware criminelen een 5 tot tien keer zo'n zware straf geven en dan ook steeds verdubbelen ! Kijk maar hoe snel de criminaliteit dan verdwenen zal zijn. De grote bazen gelijk 10 x zo veel geven. Ook die uit de politiek die er bewust op uit zijn om Nederland kapot te maken en die zich laten regeren door organisaties als de Illuminatie en de Bilderberggroep bijv.

  • Het zijn ook altijd die hooligans weer en nooit die domme paddepoelsterjeugd. Update hooligans en domme paddepoelsters zijn het zelfde.
    @ Golida, leuk bedacht maar zolang Groen Links en de andere geitenwollensokken partijen hier de wet bepalen blijft hervallen bij een grote “FOEI, dit mag je niet weer doen hoor. Alsjeblieft echt niet doen hoor.”
    Hopelijk is het afvoerputje van Groningen nu eventjes ontstopt. Hulde aan alle medewerkers van de hulpdiensten die voor ons allemaal klaarstaan en onze levens willen redden ookal staat hun levennop het spel.

  • Dit is gewoon een machtsstrijd tussen tokkies en de politie. Laat de politie er direct keihard bovenop meppen dan leren ze die grote bek wel af.

  • Welja, haal de Illuminati en de Bilderberggroep er bij (die niet bestaan overigens, maar dit terzijde).
    Gewoon stoppen met die softe aanpak en zet er maar een waterkanon en traangas op. Moet maar weer eens duidelijk worden dat de bontkraagjes en andere eencelligen niet denken dat zij hier de baas zijn op straat.
    Petje af voor de hulpdiensten die telkens maar weer geconfronteerd worden met deze hersenloze halve tammen.

Recente berichten

“Opklaringen maar ook bewolking op Hemelvaartsdag, in het weekend veel zon en warmer”

Het lange Hemelvaartsweekend lijkt zonnig te gaan verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op…

28 minuten geleden

Geen donkergroene stadionstoeltjes in Euroborg, CDA vraagt gemeente om opheldering

Ondanks dat supporters het graag willen krijgen de stoeltjes op de Noordtribune in de Euroborg…

1 uur geleden

Donar wint eerste play-offduel tegen BAL

Donar is de kwartfinale van de play-offs om de landstitel woensdagavond begonnen met een 78-66…

2 uur geleden

Twee jongeren zijn Handhaving te slim af bij Jachtseizoen in Vinkhuizen

In de wijk Vinkhuizen vond woensdag een editie van Jachtseizoen plaats. Bij dit spel maken…

3 uur geleden

Geen link tussen moorden op Antoinette Bont en Harry Roo: “Uitsluiten is ook belangrijke ontwikkeling”

Er is geen link gevonden tussen de moorden op Antoinette Bont en coffeeshophouder Harry Roo.…

3 uur geleden

Versterkingen komend seizoen voor Be Quick 1887 en PKC’83

Be Quick 1887 en PKC'83 hebben zich de afgelopen dagen versterkt voor het komende seizoen.…

4 uur geleden