Categorieën: Nieuws

Rellen Paddepoel: zondagnacht 15 aanhoudingen

Bij de rellen in de wijk Paddepoel zijn zondagavond en -nacht ongeveer 15 mensen opgepakt voor openbare geweldpleging en vernieling.

Vier van hen zijn inmiddels weer vrij. De mensen die nog vast zitten worden maandag verhoord. Het was al de derde avond op rij dat het onrustig was in Paddepoel. Er werden brandjes op straat gesticht en zaterdagavond werden vuurwerk en flessen naar brandweerlieden gegooid.

In Hoogkerk en de wijk Selwerd was het zaterdagavond eveneens onrustig, De burgemeester en politie zeggen alert te zijn en zo nodig opnieuw de ME in te zetten.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Breng de schandpaal terug. Midden op de grote markt, een dag lang vernedering, gratis rotte eieren voor omstanders, met foto's op Facebook.

  • Benieuwd of justitie de politie, andere hulpverleners en burgers weer in de steek laat en met fopstrafjes komt. Zal me niet verbazen.

  • in selwerd was 1 akkevietje meer niet en word het opgeblazen door de media. een brandje van 1 groene bak das spannend hoor

  • Lieve politie, brandweermannen en vrouwen. Ik vind het mesjokke wat hier gebeurt. Mijn hele leven in Groningen gewoond en vroeger vierden we Oud & Nieuw met alle buren, één groot vreugdevuur op het kruispunt tegenover ons huis. Maar het was een goede sfeer. Wat er nu gebeurt heeft niks meer met vreugdevuren te maken. Oud & Nieuw en zelfs de dagen ervoor worden aangegrepen om agressie en ongenoegen te botvieren. Op wie eigenlijk?!

    Als je je niet thuisvoelt in Groningen of kwaad bent op wie dan ook, dan zijn er 365 dagen per jaar om daar iets mee te doen. Hoezo moet dit allemaal tussen Kerst en Oud & Nieuw gebotviert worden op willekeurige mensen en hulpverleners die gewoon hun werk doen, buren en omwonenden die per toeval in deze straat of wijk of stad wonen. Ga aan de slag met jezelf en in gesprek over waar je echt last van hebt.

  • Ik wil nu even geen mislukte oliebollengezeur aanhoren. p.s vergeet niet de milieudienst te bedanken voor het afvoeren van de enorme rotzooi (champagnekurkengeknal)....en by de spoedeisende hulp verwacht men ook noodgevallen (doe maar een vruchtensapje voor mij)iedereen is paraat en stand-by nu.......stel je voor een oog te verliezen of een duimtop dan was je liever by moeder thuisgebleven..(met haar zelfgebakken appelflappen in een porceleinen schaal)gezellig feest op tv kijken.met de portretfotolijst van overgegane opa op het dressoir .(hij zit in de hemel jij niet)

Recente berichten

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug, N7 afgesloten

Voor de tweede keer woensdagavond zijn er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

2 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

5 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

5 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

6 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

6 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

6 uur geleden