Categorieën: Nieuws

Geen donkergroene stadionstoeltjes in Euroborg, CDA vraagt gemeente om opheldering

Ondanks dat supporters het graag willen krijgen de stoeltjes op de Noordtribune in de Euroborg niet een donkere kleur groene. De fractie van het CDA in de gemeenteraad heeft het College om opheldering gevraagd.

Komende zomer wordt de Noordtribune aangepast. De tribune krijgt een zogeheten sectorscheiding. Dit is een licentie-eis van de KNVB. Ook komt er een safe standing. Door deze ingreep moeten ook de stoelen aangepast worden. “Wij willen heel graag stoeltjes met een donkere kleur groen”, laat voorzitter John de Jonge van de supportersvereniging weten in ‘Kon Veel Minder de Podcast’. “Op dit moment hebben de stoelen een lichtgroene kleur. Deze kleur spat van het televisiescherm waardoor heel erg opvalt wanneer stoeltjes niet bezet zijn. Daarnaast is deze lichtgroene kleur niet de kleur van de FC.”

Lichtgroene kleur blijft
Men is daarom in gesprek gegaan met Euroborg NV. FC Groningen kent een vrij gecompliceerde structuur. Euroborg NV is de eigenaar van het stadion. De naamloze vennootschap kent één aandeelhouder en dat is de gemeente. Euroborg NV heeft laten weten dat de lichtgroene kleur blijft omdat het anders teveel afwijkt van de kleuren van de andere stoeltjes in het stadion. De Jonge: “Maar daardoor kunnen we nooit iets veranderen. Er is een budgetplan dat om de zoveel jaar de stoeltjes op of de hoofdtribune, de zijtribune of de lange zijde vervangen worden. Het gebeurt nooit tegelijk.”

Jalt de Haan (CDA): “We zijn verbaasd over de opstelling van de gemeente”
In de podcast wordt aangegeven dat men het vreemd vindt dat Euroborg NV dit beslist, terwijl eigenlijk de clubleiding en de supporters hier over zouden moeten gaan. Dat vindt ook Jalt de Haan van het CDA. Naar aanleiding van de podcast heeft hij vragen gesteld aan de gemeente. “Wij zijn van mening dat de club moet gaan over de kleur van de stoelen”, vertelt De Haan. “Club en supporters zijn immers de enige huurder van het stadion. Wij zijn dan ook zeer verbaasd over de opstelling van de gemeente, die lijken te passen binnen de berichten over de moeizame relatie tussen de gemeente en FC Groningen.

Het CDA wil concreet van de gemeente weten waarom men niet akkoord is gegaan met de nieuwe kleur stoeltjes.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Fietsers rijden van Breda naar Stad en halen 114.000 euro op voor bescherming van watergebieden

Ruim tweeduizend fietsers uit heel Nederland reden vrijdag de Climate Classic, de 375 kilometer lange…

2 uur geleden

Henri Haan over zijn coming out: “Mijn vader accepteerde het niet”

Henri Haan is vroeger radio-dj geweest bij OOG. Tegenwoordig is hij te horen bij onder…

3 uur geleden

Tim Hoeve (26) komend seizoen terug op het oude nest bij Donar

Tim Hoeve is de tweede speler die basketbalclub Donar voor komend seizoen heeft gecontracteerd. Na…

4 uur geleden

Geen ijs, maar toch een race in Kardinge: studenten rijden EK met modelauto’s op waterstof

Het is zomer en ijs is in geen velden of wegen te bekennen in Kardinge.…

4 uur geleden

RUG-voorzitter Jouke de Vries uitgejouwd voor USVA-theater aan Munnekeholm, handhavers en beveiliging ingezet

Jouke de Vries, bestuursvoorzitter van de Rijksuniversiteit Groningen, kreeg donderdagavond de hoon van Pro-Palestijnse studenten…

5 uur geleden

LHBTIQ studentenvereniging Ganymedes bestaat 15 jaar

Tijdens het radioprogramma de OOG Ochtendshow spreken we met mensen uit de LHBTIQ gemeenschap in…

5 uur geleden