Categorieën: Nieuws

Armoede: Stad op derde plaats

Groningen staat op plek drie van Nederland als het gaat om armoede, ook als het gaat om de duur van de armoede staat de stad op plek drie.

De armste wijken in de stad zijn Korrewegwijk/de Hoogte, gevolgd door Selwerd/Paddepoel/Tuinwijk en de Oosterparkwijk. Doordat de gemeente gegevens met andere instanties kan koppelen komen nu ook mensen met een heel laag eigen inkomen, een andere uitkering dan de bijstand of een laag pensioen in beeld. In de stad gaat het om bijna 16.000 huishoudens.

Met deze gegevens gaat het stadsbestuur werken aan een nieuw armoedebeleid.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Groningen wil overal mee voorop lopen , dus ook hier wordt naar de eerste plek gestreefd.He zal me niks verbazen als het lukt.

  • Gaat het MONSTRUM allemaal oplossen. Of in ieder geval is op basis van dat idee de Europese subsidie verstrekt.

    • Die mensen krijgen een gratis abonnement op de bibliotheek via de stadjerspas, waarmee ze ook gratis naar het Groninger museum kunnen. het forum en het museum zijn er voor iedereen.

  • VSH, hou op over het Forum. Nederland moet zich schamen dat het armoede kent, en Groningen voor op. Hou op met janken en sla met de vuist op tafel in Den Haag, Groningen WAS schatrijk, haal het terug, hoe doet er niet toe. Hint, stuur een deurwaarder op het koningshuis af, zij betalen geen belasting, maar zijn wel groot aandeelhouder van de Shell, dus heeft Groningen nog heeeeeeeeel veel te goed van deze criminele organisatie.

    • Anne,
      als de Stad het geld niet over de balk smijt , hoeven ze het ook niet te halen bij mensen die er geen zeggenschap over hebben.
      Ga eens met Rutte praten.

  • Alle geld gaat naar de verkeerde plekken en dingen
    Gemeente doet en bouwen maar tegen ziek aan ! Wat hebben wij als burger nog laat staan kinderen en maar roepen criminelen de mens moet nog.meer gaan stelen !!! Corrupt vies land !!!!!!

  • Adrien, het is niet alleen het Forum, alle grote projekten kosten te veel geld. Daar hoor ik jou niet over. Daar komt bij dat ALLE gemeenten in dit kleine corrupte landje daar last van hebben. Hou het geld in eigen land en versmeer het niet aan het buitenland zoals al die linkse clubjes willen. Die zijn corrupt en daar hoor je niks over, helaas.

  • Feiten: het stadsbestuur is als je dat vergelijkt met andere steden koploper in de hulp aan de Voedselbank. Met de Stadjerspas kunnen mensen nu heel veel meer doen dan een paar jaar geleden. Er worden veel maatregelen genomen en initiatieven gesteund om de positie van arme kinderen te verbeteren. Is dit genoeg? Nee bij lange na niet! Het aantal cliënten bij de Voedselbank stijgt nog steeds en het percentage arme kinderen in onze stad is nog steeds extreem hoog met 20%. Het steeds verder toenemende aantallen studenten schuurt nu met mensen die laag opgeleid zijn. Studenten moeten een baan erbij hebben om niet met torenhoge schulden te komen zitten door het Leenstelsel en buitenlandse studenten moeten 15 uur per week werken om voor studiefinanciering in aanmerking te komen. De armoede moet veel meer in de kern aangepakt worden. Er is een nieuw initiatief dat Moedige Mensen heet en waarbij lastige vraagstukken over armoede worden besproken en waar het kan verbeterd of opgelost. De Voedselbank heeft een Tienpuntenplan om de armoede meer structureel terug te dringen. Het 1e resultaat daarmee is in Den Haag al geboekt.De Voedselbank verbindt rechtstreeks onafhankelijke huishoudens aan arme gezinnen en ook dat verloopt succesvol. Overheid en bevolking: de schouders er onder!

  • Geen 16.000 maar 60.000 studenten, Willem 123.
    Die een deel van de baantjes hebben die anders iemand uit de armste wijken van de stad zou kunnen invullen.

Recente berichten

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

3 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

3 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

4 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

5 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

8 uur geleden

Crowdfundingsactie gestart voor door brand getroffen café Lewenborg: “Helft van de inboedel kan weg”

Bezoekers en betrokkenen van het café in winkelcentrum Lewenborg waar op pinksterzondag brand woedde zijn…

8 uur geleden