Categorieën: Nieuws

Rookverbod publieke omgeving

Voornamelijk sigaretten en eventueel , brommers en auto’s worden verbannen uit de directe omgeving van publieke gebouwen, zoals scholen, ziekenhuizen en stadions. Vanwege hun rook.


Dertig organisaties werken samen om de aanlooproutes van de publieke gebouwen vrij te maken van vuile lucht. De raad gaat daarover vanavond stemmen.
Weer een stap naar een rookvrije generatie. De maatregel zal langzaam inslijpen bij de bezoekers. Er zullen andere gewoontes ontstaan. Wanneer het verbod vanavond wordt goedgekeurd, gaat het binnenkort in.

Jeffery Vermeulen

Bekijk reacties

  • O jee, die Mattias heeft de Haagse GroenLinks en PvdA mediatraining gehad. Die neerbuigende, betweterige glimlach in de ogen (zie bijv 0m48s en 1m24s). De "jullie-domme-mensen-weten-het-niet-maar-ik-zal-het-jullie-allemaal-uitleggen-in-jip-en-janneke-taal"-look. Jammer, want ik denk dat hij best wel interessante dingen te zeggen heeft.

  • En na afloop gaan de hypocrieten per benzine auto de binnenstad weer verlaten smog achterlatend. Ik zelf denk dat mensen met verstand sowieso niet bij ingangen van wat voor een gebouw dan ook gaan staan te roken, dus blijf je zitten met een paar aso's die toch niet gaan veranderen en zeker niet op deze manier.
    Voor de rest is deze maatregel/betutteling en een zeer klein druppeltje op een gloeiende plaat als ondertussen alle lucht vervuilende vervoersmiddelen,fabrieken en bij de Groen Linker's erg populaire houtkachel door blijven stoken.
    M.a.w. begin bij de grootste vervuilers en je boekt direct aantoonbaar positief resultaat vs deze maatregel waar het resultaat nihil zal zijn.

  • Heel goed! Andermans lucht verpesten is nu nog heel gewoon en geaccepteerd, maar dat gaat veranderen. En terecht. Iedereen heeft er recht op om schone lucht in te ademen. Hoe erger de luchtvervuiling wordt, hoe meer mensen zich zullen roeren. We staan aan de vooravond van een grote verandering, wat dat betreft.

    • Ik rook niet. Ik heb ook geen auto en ik wil de uitlaatgassen van andermans voertuigen niet inademen... Gaan we die ook verbieden?

      • Nou, wat mij betreft, in de binnenstad - waar veel mensen lopen en fietsen - wel. Maakt de stad niet alleen schoner en veiliger, maar ook een stuk vriendelijker en aantrekkelijker. Auto's kunnen dan gewoon op de snelweg rijden, waar ze geen overlast veroorzaken.
        Voor iedereen wel zo prettig.

  • Hoe vaak per jaar zouden deze anti mensen met het vliegtuig op vakantie gaan vraag ik mij dan af? Of überhaupt op vakantie met de vraag hoeveel milieuellende ze daar mee veroorzaken? Dat is altijd een leuke vraag om te stellen als je in "discussie" bent met dit soort wereldverbeteraars.

    • Moet dat echt uitgelegd worden? OK, vooruit maar.
      Auto's voor de hoofdingang hebben een nuttig doel... heeft hopelijk geen uitleg nodig. Dus niet bepaald een strak plan om die daar te verbieden.
      En het nut van roken (bij een ziekenhuis nog wel!)? Ik ben heel benieuwd.
      Zucht.

  • Kijk in de binnenstad geen auto's helemaal mee eens !!!
    Maar ik vind dit tever gaan het word er allemaal niet beter op zo'n jan doedel kweekt op zo'n manier vele onzin onnodige dingen laat de mensheid lekker zelf bepalen met wat die doet roken drinken blowen dat is aan ieder zich zelf !
    Dom land wat het ook is groot word groot klein word klein

Recente berichten

Automobilist schept scooterrijder op Griffeweg

Bij een verkeersongeluk op de Griffeweg is dinsdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt een…

51 minuten geleden

Student & Stad wil kabelgoot voor opladen elektrische auto’s toch mogelijk maken

Ondanks dat de wethouder vorige maand negatief adviseerde wil de fractie van Student & Stad…

1 uur geleden

Forum organiseert deze zomer weer Rooftop Cinema: “Op 45 meter hoogte onder de sterrenhemel films kijken”

Forum Groningen organiseert deze zomer wederom Rooftop Cinema. Op verschillende dagen in de zomermaanden kunnen…

3 uur geleden

Arrestatie na schermutseling in Surinamestraat, politie zoekt getuigen

In de Surinamestraat in de Indische Buurt heeft dinsdag aan het einde van de middag…

5 uur geleden

RUG: “Demonstranten Harmoniegebouw staan niet open voor dialoog”

Ondanks meerdere pogingen en uitnodigingen van de RUG om in gesprek te gaan met de…

6 uur geleden

Gesteggel over stoelen Noordtribune FC Groningen: ‘Het is een machtsspelletje’

Veel geschroef, getil en bezwete hoofden. In een snikhete Euroborg mochten supporters vanaf dinsdagmiddag stoelen…

6 uur geleden