Categorieën: Sport

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won en staat daardoor op een veilige plek in de tweede klasse I zondag.

Stadspark verloor thuis met 4-1 van Helpman en speelt volgend seizoen daardoor na zeven jaar weer in de derde klasse. Stadspark bleef voorlaatste door de nederlaag en daalt met HOVC af.

Helpman opende de score via Tim Sanders. Na rust werd het door een eigen doelpunt 2-0 voor Helpman, Danny Simms scoorde nog voor Stadspark, maar door Jan van Essen en de tweede van Sanders werd het 4-1.

Helpman houdt daardoor nog een minieme kans op een vervangende periodetitel. Helpman stopt met prestatievoetbal op zondag, maar bij een promotie kan de club in de gemengde eerste klasse van zaterdag en zondagclubs gaan acteren. Annen moet dan verliezen en niet alleen Helpman, maar ook Rolder Boys moet dan winnen om de Groningers nacompetitie voor promotie te laten spelen.

De kans is echter veel groter dat Helpman volgend seizoen ook in de tweede klasse speelt. Het zaterdagelftal heeft het namelijk in eigen hand om volgende week uit tegen WVV kampioen te worden in 3C.

Forward won uit bij concurrent Stadskanaal met 2-1 en steeg daardoor naar de veilige achtste plaats. Mohammed Keta en Marnix Metus scoorden voor Forward. De studenten kunnen volgende week op eigen kracht definitief in de tweede klasse blijven. De opgave is zwaar, want kampioen Roden komt op bezoek.

Andor Heij

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

6 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

6 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

7 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

9 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

11 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

12 uur geleden