Categorieën: Nieuws

ZomerWelvaart: Tevredenheid ondanks minder bezoekers

ZomerWelvaart, de zomerse variant van WinterWelvaart, trok deze editie 10.000 bezoekers. Dat was 5000 minder dan vorig jaar.

Het was de derde keer dat dit maritieme zomerfestival in en rondom het Hoge der A plaatsvond. Het verschil in bezoekers komt doordat vorig jaar de ZomerWelvaart de opmaat vormde voor DelfSail, dat meteen daarop plaatsvond in Delfzijl. De organisatie is tevreden met het resultaat. “Opmerkelijk veel gezinnen en buitenlandse toeristen wisten de weg naar het Hoge der A te vinden”, aldus Annebel Nillessen Blaauw van Marketing Groningen. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum laat weten meer bezoekers te hebben getrokken dan vorig jaar.

Het Hoge der A was dit jaar gevuld met historische schepen, de Zeldzaam Mooie markt, de kunstroute, een kidsplein en de Vishoek met horeca en een muziekpodium. De Verhalen van Groningen bood een variatie van verhalen over Groningen als Hanzestad, de Kerstvloed 1717, eigenzinnige nonnen en over familievetes in een lezing, expositie, presentatie en proeverij. Daarnaast was er op de schepen en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum een speciale programmering.

Rick van der Velde

Bekijk reacties

  • Ik las zojuist in 'De Groene Amsterdammer', dat een doorsnee huishouden tot vorig jaar nog kon teren op zijn spaargeld en de hoop op goede tijden. Dit geld is op en de goede tijden ontbreken. Het verklaard de mindere bezoekers. De cijfertjes alsof de economie aantrekt en gebrek aan personeel heeft alleen betrekking op de Randstad.

  • Otto, ook hier in het noorden trekt de economie aan. Aantal uitkeringen daalt, en werkgelegenheid neemt toe. Verder is zomerwelvaart een evenement waar je prima zonder geld heen kunt om te genieten van de boten, muziek, mensen en kraampjes...je bent ontevreden, en dat mag..maar deze opmerkingen raakt kant nog wal.

  • Zeg Piet, DvhN, RTVNoord en Oog worden door de politiek gesubsidieerd. Dit soort berichtgevingen zijn zeer subjectief. Als de WW uitkeringen dalen, stijgen de bijstandsuitkeringen. Dit vertellen ze niet. Bovendien zijn de cijfertjes van het CBS ook volgens nieuwe richtlijnen bedacht tijdens het huidige (demissionair) Kabinet.. 1 uurtje per week werk, daarmee wordt je al uit de statistieken geschrapt. Dit is ook het gevaar van onze democratie, als de media subjectief blijven voorlichten. Daardoor blijven die gevestigde partijen het ook altijd goed doen. Doordat de mensen zich blijven fixeren op deze media. Zo ook jij!

    • Ja hoor, als het eerlijk gebracht is wel. Als ondernemers/ZZP'ers januari jl. massaal bijstand aanvragen voor zelfstandigen en daarentegen allerlei berichten, dat de WW daalt, dan klopt er iets niet!

  • Blijf maar lekker klagen Otto over het onrecht, fake media, politiek en CBS. Die hebben het natuurlijk allemaal mis behalve jij. Ik vond het gezellig op zomervelvaart ook al heb ik geen cent te makken en uitgegeven. Leuk dat zulke gratis evenementen worden georganiseerd!

Recente berichten

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

4 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

7 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

7 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

8 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

9 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

12 uur geleden