Categorieën: Nieuws

“Slachtoffer ontgroening is actief bij Vindicat”

Het gaat goed met de eerstejaars student die vorig jaar augustus zwaar gewond raakte tijdens de introductietijd van Vindicat. Dat meldt het bestuur van de studentenvereniging.

De student heeft geen blijvend letsel opgelopen en is een actief lid van de vereniging, aldus het bestuur. Vindicat vindt het een goede zaak dat het onderzoek naar het incident wordt voortgezet. Justitie heeft maandag besloten een strafvervolging in te stellen tegen het 24-jarig lid van de vereniging dat op het hoofd van de eerstejaars is gaan staan.

Het bestuur zegt het strafrechtelijk onderzoek over te laten aan het O.M. Voor Vindicat is de verdachte pas schuldig als de rechter dat heeft bepaald. De verdachte is tot die tijd vrij om de vereniging te bezoeken.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Klasse Vindicat! Lijkt me een duidelijk signaal aan de Rijksuniversiteit om alle samenwerking met Vindicat te stoppen. De strafrechtelijke vraag is een totaal een andere of iemand nog lid mag blijven van het toch al zorgelijk zieke clubje en een (voor de maatschappij lijkt me) compleet vanzelfsprekend royement had al lang afgewikkeld kunnen zijn. Loopt daar nog iemand rond met verstand daar?

  • Een horeca vergunning houder die zelf aangifte van een zeer ernstig delict... Dan verwacht je toch dat , zeker op een plek waar veel alcohol wordt geschonken, de vergunning houder de dader in het vervolg toch weert? Zou dit genoeg reden kunnen zijn om de horecavergunning te schorsen. Bv ivm slechte sociale hygiëne ?

      • Ja Wie? Goeie vraag! Ik zou niet t weten.
        Als het niet op het pand is geweest is het lastiger... Het was iig onderdeel van het verenigingsleven aangezien de dader in de ontgroeningscommissie zat. Dat de dader dronken was op dat moment was hem dan ook behoorlijk aan te rekenen. Alcohol is daar geen excuus voor. Als dit zo kan escaleren en je het nauwelijks meer incident kunt noemen maar een uitwas... Dan kun je als nog afvragen of Vindicat nog geschikt als horecavergunninghouder.

      • Correctie : De dader had gedronken tegen de interne afspraken in : Of ie dronken weet ik niet. Wel sprak men over een 'vete' wat dus al wel vaker daar gekomen tussen ontgroeners en aspirantleden... Maar lang geleden dat het zo mis is gegaan.

  • natuurlijk doet Vindicat niets. dan gaat de geldkraan dicht !zeker weer een hooggeplaatste rijke ouders die de zaak onder de tafel wil hebben!

Recente berichten

Oliemuldersbrug deze week helemaal dicht, brug is vanaf zaterdag alleen voor fietsers

De Oliemuldersbrug, tussen de Oosterparkwijk en de Korrewegwijk, is deze week afgesloten voor alle verkeer.…

28 minuten geleden

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

12 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

16 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

16 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

17 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

17 uur geleden