Categorieën: Nieuws

“Druppel” moet doorvaart mogelijk maken

De werkgroep Oude Winschoterdiep Open wil dat het Oude Winschoterdiep weer bevaarbaar wordt. Een bescheiden omleiding, in de vorm van een druppel, moet dat mogelijk maken.

Als de zuidelijke ringweg straks verdiept wordt aangelegd zullen de vaste bruggen over het Winschoterdiep verdwijnen. De Ringweg loopt dan onder het Winschoterdiep door. Doorvaart voor hogere schepen is dan weer mogelijk. Maar het water wordt daar maar vijftig centimeter diep, dat is net voldoende voor een plastic vlot of een kano. Door de plek van de onderdoorgang een beetje naar het westen te verleggen zou het Winschoterdiep daar dieper kunnen worden en zouden ook watersporters van het Diep gebruik kunnen maken, vindt de werkgroep.

“In navolging van ‘Strand in Stad’ kunnen de Oosterpoort, De Meeuwen en De Linie hun eigen waterpartij, compleet met fontein & pierenbadje krijgen. Door het Oude Winschoterdiep met een bocht te verleggen naar het westen ontstaat nl. een prachtig en uniek concept met schoon en stromend water, boven op de tunnel van de nieuw aan te leggen verdiepte Ringweg. Het ‘kringkie spijen’ krijgt zo een nieuwe betekenis in deze wijken. Passerende bootjes, ouderen bij de brug, flirtende jeugd en ouders met hun kroost, maken dat hier een nieuwe centrale ontmoetingsplek wordt gerealiseerd.” Aldus de initiatiefgroep Oude Winschoterdaip open.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • En ik zie daar weer twee ophaalbruggetjes verschijnen. Boten kunnen door het nieuwe winschoterdiep, dan zitten ze het wegverkeer ook veel minder in de weg. Dat krampachtig de oude vaarverbinding herstellen gaat voor verkeersinfarcten in de stad zorgen, zeker aan de Griffeweg.

  • ik zie mooie gelegenheden. voor watersporters. en leuke terrasjes langs het water . het is een mooie gelegenheid dus. en wat wil je nog meer als je vanaf het water genieten kan!

  • Nieuw strand langs de druppel:
    Wat een geweldig idee de druppel naar het westen en om dan ook nog wat meer terrein te winnen zou het geweldig zijn om de huizen aan de zuidzijde van de H.L. Wichersstraat , die toch al worden afgebroken, niet meer te gaan gebruiken voor nieuwbouwhuizen, maar te betrekken bij het groenepark, het strand langs de druppel

Recente berichten

Oliemuldersbrug deze week helemaal dicht, brug is vanaf zaterdag alleen voor fietsers

De Oliemuldersbrug, tussen de Oosterparkwijk en de Korrewegwijk, is deze week afgesloten voor alle verkeer.…

36 minuten geleden

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

13 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

16 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

16 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

17 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

18 uur geleden