Categorieën: Nieuws

Groninger Belang doet mee aan statenverkiezingen

De partij Groninger belang gaat mee doen aan de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Dat heeft de partij donderdagavond besloten.

Groninger Belang bestaat uit diverse lokale partijen in de gemeenteraden in de provincie. Wie er op de verkiezingslijst komen te staan is nog onbekend.

Groninger Belang doet mee uit onvrede met de huidige politieke partijen in de staten. Die luisteren volgens GB te veel naar de landelijke politici in kwesties als de aardbevingen en de gemeentelijke herindeling.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Dit is onze partij Sjoerd!

    Niet op die PvhN met die rare Leendert van de Laan met zijn rare "Grutte Fryske Agenda Nou!".
    Volgens mij hoorde ik die man op tv zeggen dat er meer geld van de aardgasopbrengsten naar Groningen, Drenthe en nou komt ie... Friesland, moest.

    "Vrij mandaat" heeft een lijst die uit slechts drie man bestaat. Hoewel ik Bolhuis wel ziet zitten, vind ik dit echt te smal voor een partij.

    Laat de Stadspartij zich aub bij deze partij aansluiten. Al was het alleen al om het logo van deze partij. Gewoon die nieuwe (1950) Groninger vlag.

    Vind die ijsvogel van de PvhN een heel fraai vogeltje, maar het niet tegen koude bestand zijnde beestje is nou niet het symbool van de onverzettelijkheid van de sterke Groninger boer.

    Moi

    • Een partij waarvan nog niet duidelijk is wie er allemaal aan mee doet en wie de lijsttrekker wordt en VSH loopt er direct achter aan. Het wordt samengesteld uit Groninger lokale partijen. Die vechten elkaar gegarandeerd binnen de kortste keren de tent uit.

      • "Een Groninger is te eerlijk om vriendelijk te zijn".

        In het begin zal het daarom even botsen, maar als de hiërarchie eenmaal bepaald is, hoef je niet al teveel ellende te verwachten.

        Maar geen Brabo's of Smink/Van der Laan achtige Friesjes op de lijst of in de partij.

        (Het feit dat ik in het echt een milde allemansvriend ben, geeft wel aan dat ik niet een echte Grunneger ben. Ben wel jaloers op die heerlijk botte types)

    • @VSH Yes ! ;-) Dit is fantastisch nieuws.

      De idealen en het streven van de Grunnegers zijn overduidelijk. Hetgeen in ons DNA ligt opgesloten. Dit keer zal mijn stem een zegetocht zijn. Derhalve geen aftocht als stemvee!

  • In elk geval is er wel wat te kiezen, nu hebben we Partij van het Noorden (soort filiaal van de Stadspartij), Groninger belang en ook nog Vrij Mandaat.
    Een feest voor de democratie, jammer dat het niveau van dit soort clubjes zo laag is en ze meestal door onderlinge verdeeldheid en egotripperij uiteen vallen.
    Wanneer ze het echt zo goed voor hadden met Groningen dan bundelden ze hun krachten wel.

  • Lijkt me zeer moeilijk voor elkaar te krijgen om zoveel partijen met dezelfde mond te laten spreken. Heb wel een beetje dezelfde mening als Marc: "Die vechten elkaar gegarandeerd binnen de kortste keren de tent uit". Gaat volgens mij niet werken.

    • Grunnegers hebben maar één doel Jacob. Dit lijkt mij zeer homogeen De stadspartij, was helaas een ongeleid projectiel om te doen mislukken. Mensen met verschillende opvattingen, afkomst en politieke achtergronden. Dit was weer eens waarheid gebleken omstreeks deze tijd, verleden jaar. Dit is een politieke partij voor en door de Grunnegers. Wij Grunnegers weten waar de bottleneck zit en hoe we dit kunnen beslechten.

  • Beste VHS. We hebben nog maar drie mensen op de lijst aangekondigd, maar er komen zeker een aantal interessante kandidaten bij.

    • Mooi zo!

      Tip voor jullie lijsttrekker. Bij RTV Noord debatten niet in malle cowboy-pak aan komen zetten, en gewoon strakke antwoorden eruit knallen. De vorige keer zat hij, als hem wat gevraagd werd, vooral minzaam te glimlachen en te metacommuniceren; vond dat zwak overkomen. Misschien debat- en mediatraining?

      Met vriendelijke groet

  • Marc deze partij is samengesteld met mensen die al lang meedraaien binnen de verschillende gemeentes. Dus denk dat het wel goed zit.
    Je gaat als partij toch niet je naam te grabbel gooien als er geen vertrouwen is in een goeie samenwerking.
    Hieronder het hele verhaal dat bij hun op de webpagina staat.

    Het Groninger Belang is een partij die is ontstaan uit een samenwerking tussen lokale partijen uit de gehele provincie Groningen. Het Groninger Belang zal in maart 2015 meedoen met de Provinciale Statenverkiezingen.

    Het Groninger Belang komt op voor de belangen van de provincie Groningen en haar inwoners, van Stad tot Ommeland. De partij gaat uit van de kracht van onze mooie provincie en haar inwoners. Wij zijn trots op onze cultuur, historie, landschap, inwoners en ondernemers. Wij willen wat goed is nog verder versterken. Maar vooral aandacht besteden aan en opkomen voor de belangen van Groningers die momenteel onvoldoende gehoord worden.

    Er speelt veel in onze provincie: bijvoorbeeld de gaswinning en aardbevingsproblematiek, een aanstaande gemeentelijke herindeling, de te zwakke economische positie en een hoge werkloosheid.

    Zaken die volgens het Groninger Belang beter vertegenwoordigd kunnen worden in een partij vóór en dóór Groningers. Dat doen wij op een voor ons als lokale politici kenmerkende manier: door direct en betrokken contact met inwoners, een nuchtere kijk en vastberadenheid om problemen op te lossen. Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

    Hoewel het Groninger Belang een nieuwe partij is, heeft zij een schat aan ervaring. Vele ervaren lokale politieke partijen en politici, bundelen hun krachten om ook op provinciaal niveau het verschil te gaan maken.

    Hiermee hebben de inwoners van de provincie Groningen de kans om in maart 2015 te stemmen op een partij die maar één doel heeft: het Groninger Belang te dienen.

    • Voorlopig weten we nog niet welke lokale partijen er mee doen en welke mensen de kar moeten gaan trekken. Waarom zo geheimzinnig?

  • Veel succes gewenst GB!
    Zeker een partij die voor de groninger belangen gaat opkomen maar of ze zo ver zullen gaan dat men een referendum gaat organiseren?
    Voor of tegen onafhankelijkheid?
    Groningen wordt al tientallen jaren door brussel als rijkste regio gezien en van hun krijgen we geen steun. Nederland compenseerde ons niet we zijn een achtergestelde regio .
    Wie is voor afsplitsing? Iedereen toch?
    Laat GB maar vóór óns opkomen !

  • Dit soort bonte gezelschappen weet wel altijd voor het nodige vermaak te zorgen. In het bijzondere geval dat ze meer dan een zetel weet te halen dan kun je wachten op de eerste afsplitsing en interne heibel.
    Ik vind het vooral jammer voor de mensen die hun hoop op dit soort partijen hebben gevestigd en vervolgens teleurgesteld worden.

  • Als het Groninger belang straks aan de macht komt, schoppen we allereerst Marc en Jack eruit als ongewenst vreemdeling op Groninger bodem. Ik ben er klaar mee Jemig!

      • Ben ook voor!

        Als Groninger Belang dit één van haar programma -en breekpunten maakt, ga ik me inzetten voor deze partij.

        Met mijn goddelijke lichaam kan ik als gigolo voor het hoger segment, snel veel geld binnenharken. Alles boven de vijftien bankjes netto per maand, gaat zo naar GB.

        (Als er binnenkort opvallend veel glimlachende vrouwen door Groningen Zuid en Haren lopen, dan weten we dat GB van onze gasten Marc/Jack een thema gaan maken)

        Moi

    • Tuurlijk deporteer ons meer als dissident. Tegenspraak is strafbaar. Wie deed dat ook al weer? Hitler? Stalin Mao Sjoerd.

    • Kennelijk hebben jullie zo weinig vertrouwen in de kwaliteit van jullie eigen opvattingen dat andersdenkenden verketterd moeten worden. Niet sterk.

    • Dus mensen met een andere mening moeten gedeporteerd worden? En mensen van een andere afkomst dan de Groningse moeten gedeporteerd worden?

      • Onzin.

        Als allergische reactie op import die wel even bepaalt wat het beste voor Groningen is, hebben wij Groningers een 'love it or leave it' mentaliteit ontwikkeld.

        Zot niets etnisch bij. Denk soms met heimwee terug aan het prachtige stad-Groningse van een klasgenoot wiens ouders de wieg buiten Europa hadden staan.

      • Aander luu binn' ook luu.

        Er wordt niemand gedeporteerd. En zeker niet door dom volk dat denkt voor heel Groningen te spreken.

  • Ik spreek de hoop en de wens uit dat De Stadspartij zich verre houdt van een eventuele inbreng in deze partij/Partij van het Noorden en de benodigde tijd blijft steken in de stad en gemeente Groningen

    • Ach, het maakt niks uit. Dat soort curieuze gezelschappen hebben een groot talent om door onderling gekrakeel en grote ego's uit elkaar te vallen.

    • Jack.

      Als fan van Maarten van Rossem kan ik zeggen dat jij een hele slechte Van Rossem-imitatie in huis hebt.

      "Curieuze gezelschappen?" Zo uit het Van Rossem Citatenboekje afkomstig. Ken er nog wel een paar. "Het merkwaardige feit dat ... doet zich voor" en "aan deze bijzondere opvatting ligt een zeer gebrekkige kennis van de materie ten grondslag".

      Probeer toch iets van een eigen geluid te vinden. Want zwakke meninkjes opgeleukt met typische Van Rossem woordcombinaties blijven zwakke meninkjes. Echt slimmer worden is lastig. Lastiger dan een eigen geluid te produceren. In ieder geval voor je medereaguurders veel aangenamer om te lezen.

      Moi

  • Wat jullie (Marc Jack) doen heeft niets met opbouwende kritiek te maken, maar rechtstreeks het boeltje naar de afgrond storten.

    Als jullie je ietwat beter hadden ingelezen of naar de uitzending van RTVNoord hadden gekeken, dan was dit niet nodig geweest. Want er was niets geheimzinnigs aan. Het waarom werd daarin volkomen uitgelegd.

Recente berichten

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

4 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

7 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

7 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

8 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

9 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

12 uur geleden