Categorieën: Nieuws

Mark Boumans definitief lijsttrekker VVD

De VVD heeft donderdagavond de definitieve lijst voor de Provinciale Staten verkiezingen in maart vastgesteld. Gedeputeerde Mark Boumans is lijsttrekker.

De ledenvergadering van de VVD in Hoogezand nam de voorlopige lijst ongewijzigd over. De huidige fractievoorzitter Mirjam Wulfse uit de stad staat op twee. Zittend Statenlid Nico Bakker uit Pieterburen staat derde.

Dan volgen enkele nieuwkomers: Matthijs Oosterhuis, analist bij de politie, uit Groningen, Laura Dijkstra , student rechten uit de stad en Paul Haseloop, student internationale betrekkingen uit Leek. De VVD heeft momenteel zes zetels in de staten.

Andor Heij

Bekijk reacties

    • Ha! Politbureau partij van de arbeid die elkaar al jaren te tent uitvechten. Moorlag is lijsttrekker bij de komende statenverkiezingen. Wel blijven opletten Marc!

  • Jij en ook je partij krijgt mijn stem nooit meer.Met de N 33 heb je alle jaren mij genegeerd.Je bent een carriere jager en altijd lachend en nnooit serieus en het liefste mensen voor gek zetten.
    Mensen stem geen VVD bij de Staten verkiezingen.

  • Wat een rampenpartijtje die VVD.

    De aalgladde bouwvriend van 'vijfendertig miljoen' wordt weer lijsttrekker. Ondanks dat Betty de Boer boos zat te wezen tijdens het beruchte MONSTRUM subsidiebesluit van Provinciale Staten.

    Laten we ons toch met zijn allen nooit meer door de media (van de DWDD tot aan de Telegraaf) verleiden tot een schijnkeuze in de vorm van een van strijd om het presidentschap tussen een VVD- en PvdA-lijsttrekker bij de volgende parlementsverkiezingen.

    Moi

    • "Marc Boumans wordt weer lijsttrekker". Daarmee implicier ik vrij duidelijk dat het om PS-verkiezingen gaat.

      (Heb jij trouwens nog wat anders te melden dan in vragen verpakte beledigingen? Iets met eigen argumentatie en/of verrassende inhoud?)

      Moi

      • Kennelijk verwacht je dat DWDD of de Telegraaf aandacht gaat besteden aan de verkiezingsstrijd in Groningen.

    • Jack, ik kauw het wel allemaal voor. Is schijnbaar nodig.

      Heel vaak stel ik dat de uitslagen van gemeenteraadsverkiezingen (en provinciale statenverkiezingen) veel te veel bepaalt worden door landelijke thema's en landelijke politieke kopstukken.

      Denk dat meer dan 75% van de mensen die bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen op de Groninger D66 hebben gestemd, De Rook, Schroor of Lullof niet kennen. Die overwinning is te danken aan het feit dat men die enge Pechtold nog helemaal niet moe is. En bij de debatten voor de provinciale statenverkiezingen moeten we toch weer tegen knijpoog Zijlstra en Samsom aankijken.

      Bij de provinciale statenverkiezingen zit de verwevenheid verder niet alleen in dat een provinciale stem vaak landelijke redenen heeft, maar ook - dit is belangrijk en duister - de Eerste Kamer samenstelt.

      Het afstraffen van de PvdA en VVD, die echt twee kanten van dezelfde medaille zijn, begint bij de lokale en provinciale verkiezingen.

      Zeker als Betty de Boer dreigement dat het voor de MONSTRUM-subsidie stemmen, loopbaantechnische consequenties voor de provinciale statenleden en gedeputeerde (Boumans) van de VVD zou hebben, en Boumans (bekent van vroegtijdig opstappen in verband met corruptie en fiasco's) gewoon weer lijsttrekker is.

      • Je maakt het jezelf niet gemakkelijk door je poging om een consistent verhaal te produceren van totaal verschillende onderwerpen.
        Je spelling heeft daar wel wat onder te lijden.

  • Marc Boumans was burgemeester in Haren ten tijde van de bonnetjesaffaire cq corruptie. Opdat we dit nooit mogen vergeten!

    • Chris. PvdA en VVD? Twee kanten van dezelfde medaille.

      Op punten van iets meer of iets minder nivelleren, een kinderpardon voor 250 of 2500 kinderen maken ze een beetje ruzie. Maar voor de rest is het een pot nat.

      De lokale PvdA heeft hier inniger banden met de snelle vastgoedjongens dan de de lokale VVD. Oprechte PvdA'ers die in de top van ROEZ zitten, en vervolgens projectontwikkelaar worden, het kan allemaal.
      Lokale VVD heeft er nooit moeite mee gehad om in het college als betekenisloos bijwagentje aan de lokale PvdA te hangen. Het is een zooitje.

      Daarom is het voor Jack niet moeilijk om de VVD te verdedigen. Verder is Jack een nogal autoriteitsgevoelige jongen. Als de BBC, NPO en CNN een week lang - met ondersteunend "bewijs" - roepen dat Obama de nieuwe Hitler is, dan is dat voor Jack zo. En VVD is wel gevestigde macht, dus tamelijk okay.

      • Helemaal met je eens. Zeker wat de PvdA betreft.
        Dat de top en het grootste deel van roez PvdA aanhanger is geloof ik ook wel. En zullen dus nooit onpartijdig zijn. Wordt tijd dat die macht eens gebroken wordt. Zo nu zullen Jack en Marc wel weer boos zijn.

    • Dat kun jij uit onze reacties opmaken Chris. Jouw unieke talent. Als de rekening voor de contributie binnenkomt zal ik hem dan ook jouw kant op sturen.

  • Het wordt tijd dat er politici en politieke partijen in de Staten van Groningen aan het bewind komen die er voor de provincie en zijn bewoners zijn en niet voor Den Haag.En niet voor eigen succes en carriere en eigen portmemonnee.

      • Om die reden heb jij dus ooit VVD gestemd Pietercj Muijzert ?!

        In dat opzicht tegenstrijdig. Er zijn vele mensen in Groningen, die verdienen onze steun, opdat zij anders financieel onder de voet worden gelopen door politiek Den Haag en dit wordt nog eens verder aangewakkerd door de lokale VVD.

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

6 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

7 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

10 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

12 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

13 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

13 uur geleden