Categorieën: Nieuws

PvdD: aanpak Woonschepenhaven deugt niet

Het plan van de gemeente om de Woonschepenhaven aan te pakken, deugt niet. Dat zegt de Partij voor de Dieren.

Er is bijvoorbeeld twee miljoen euro uit het projectbudget verdwenen. De raad stelde vijf miljoen beschikbaar voor de opknapbeurt, maar de aannemer gaat de klus voor drie miljoen klaren. Er wordt echter niet onder de steigers gebaggerd, omdat dat duurder is. Ook krijgen de burgers te weinig inbreng in de plannen.

Verder wordt er gezwegen over een aantal beschermde zwaluwnesten bij de diverse steigers. Volgens de Partij voor de Dieren mag er tijdens het broedseizoen niet gewerkt worden op een aantal steigers.
Tenslotte wordt er bij de opknapbeurt te weinig rekening gehouden met de mogelijkheid van aardbevingen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ik ga er vanuit dat u zich in de materie heeft verdiept, Pieter, en daarom deze bijzonder interessante en goed onderbouwde reactie post.
    Zij komen tenminste op voor de burger, ipv er alleen maar over te praten. Ze zijn er meerdere keren wezen praten en research wezen doen, weet ik toevallig.

    • Er wordt kennelijk 2 mijoen op het project bespaard. Dat lijkt me eerder goed nieuws. Laat het maar aan de PvdD over om het om te draaien en beschuldigingen van verduistering en malversatie te uiten. Er is uittentreure met de bewoners van de haven overlegd. Dat leidde nergens toe. Uiteindelijk is er een compromis uitgekomen dat achteraf ook nog eens is afgezwakt (er komt geen nieuwe indeling van de ligplekken want te veel weerstand).

  • Helemaal met Pieter eens. en Lena je maakt een foutje. Ze komen niet voor de mensen op maar stellen de dieren boven mensen.

  • Als je goed wilt gaan baggeren kan het niet anders dan dat je alle schepen tijdelijk verplaatst, daardoor komen de steigers gelijk ook vrij te liggen, waardoor er genoeg ruimte ontstaat om met behulp van een drijvende micro kraan onder de steigers te gaan graven.

    Het kan niet anders of er wordt met voldoende overdiepte gebaggerd daar het slib wat nu onder de steigers blijft liggen, beetje bij beetje haar weg richting dieper water zal gaan zoeken, mede door de aanzuiging van passerende schepen.

    Ik weet verder niet voor welke werkwijze/ welk baggerbedrijf wordt gekozen maar een micro baggerbedrijf zou zeer zeker onder de steigers gaan baggeren, tenzij men daar obstakels als nutsvoorzieningen tegen gaat komen.

    Wellicht worden de steigers zelf niet gerenoveerd? Want laten wij wel zijn, een verschil van 2 miljoen op een klus welke in 1e instantie op 5 miljoen is begroot, daar kun je natuurlijk wel je vraagtekens bij gaan zetten.

  • Er wordt niet 2 miljoen bespaard, maar minder uitgegeven terwijl die kosten wel beraamd zijn. Als burger wil je dan toch weten hoe dat zit? Als je goed leest zie je dat er ook wat staat over zwaluwen, maar dat dat niet de hoofdmoot is. De PvdD komt op voor zwakkeren in de samenleving of voor diegenen die niet eerlijk behandeld worden. Niet alleen dieren dus...

    • Wat je niet uitgeeft bespaar je. Of denk je soms dat die twee miljoen onder de inwoners van de woonschepenhaven verdeeld moet worden? Die zwaluwen zijn er nu niet. Allang vertrokken naar warmer oorden.

  • Als er geen zwaluw te bekennen was, had de PvdD hier niets over gezegd. Ze kwamen met de zwaluwen, zochten nog even een paar andere argumenten en konden er en persbericht van maken. De 2 miljoen die verdwenen is, is verdwenen aan de PvdD met hun onnozele, niet nuttige vraagstellingen in de raad.

  • Een partij die aandacht trekt met gezeur over anderen die is mijn stem niet waard.
    Veel gezeur geeft je een slecht humeuR.
    Kom zelf eens met een góed Idéé Partij van De dieren!

  • De PvdD is niet slechts een partij die opkomt voor de dieren, maar ook voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving.

    Voor een stad als Groningen en de provincie waar relatief veel armoede heerst zijn ze dan ook sterk ondergewaardeerd. Deze partij verdient zoveel beter!

  • ik woon toevallig op de haven ,in weet je als je hier niet woont en weet hoe het hier echt gaat met de gemeente moet je niet oordelen ,zal je beetje de voorbeeld geven
    wat er gebeurd ze willen baggeren op verschillende dieptes van steiger naar midden stuk ,dit houd en dat de boten gaan scheef hangen .
    verder hebben wij het recht voor dieren op te komen ,zwaluwen hebben we hier veel onder de schuurtjes zitten veel nesten ze komen elk jaar terug ,we hebben hier ook ijsvogeltjes ,en ook spechten ,en vleermuizen ,die recht hebben op leven .
    kijk alleen naar de stad veel nieuwbouw met platte daken word geen rekening gehouden met vleermuizen ,gelukkig is er een partij die wel denkt om natuur voor dieren .
    dus mensen denk eerst eens na met uitspraken en oordeel dan .
    het zal je gebeuren dat ze naast jou huis een gat graven van 10 meter diep en je huis zakt weg hoe ga je dan reageren .
    ps eerst denken dan wat zeggen

Recente berichten

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

8 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

11 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

11 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

12 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

13 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

16 uur geleden