Categorieën: Nieuws

KNVB blij met voorstel aanpak matchfixing

De KNVB is blij met het voorstel van het Groninger PvdA Kamerlid Tjeerd van Dekken om matchfixing, fraude en witwasserij in de sport aan te pakken. Van Dekken wil hiervoor een speciale recherche eenheid opzetten.

“Ons uitgangspunt is: Wedstrijden moeten niet door criminelen, maar door voetballers beslist worden”, reageert operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. Matchfixing komt in Europa voornamelijk bij het voetbal voor.

Het voorstel van Van Dekken om klokkenluiders qua matchfixing te ontzien kan bij de KNVB rekenen op minder enthousiasme: “In principe hanteren wij een zero tolerance beleid”, zegt De Jong.  “Wie de ware voetballiefhebbers belazert, moet bestraft worden.”

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Daar kom je niet achter wie dat doen. De mensen die weten hoe het werkt zijn zelf medeplichtig en verdienen er aan die zul je niet horen.
    Mij valt wel vreemde uitslagen op in de eredivisie.Vaak in situaties waarbij trainers de tegenpertij goed kennen. (Er gewerkt hebben).
    Een beetje analyst moet dat kunnen ontdekken maar die kun je makkelijk omkopen.
    Geld en sport is geen sport ik snap fans dan ook totaal niet.. hoe dom ben je om fan te zijn van een bedrijf die als doelstelling heeft winst te maken in de kassa ipv op het veld?
    Nog los van de wurgcontracten..

  • Soms worden wedstrijden niet door voetballers beslist, maar door scheidsrechters. De scheids is dan de crimineel, de gebeten hond.

    "Wie de ware voetballiefhebbers belazert moet bestraft worden." Zullen de dan maar een top down benadering toepassen en beginnen met de oppercrimineel bij de Fifa? Onkel Sepp!

  • Valt moeilijk te bestrijden, maar het is goed dat er eindelijk initiatief tot maatregelen worden genomen. Ook in nederland gebeurd het vooral in het voetbal.

    • Het enige wat je er tegen kunt doen is het in de publiciteit brengen zodat supporters zich achter het oor gaan krabben.
      Het is eigenlijk het zelfde als het wiet probleem, haal de consument erbij weg (zelf een paar plantjes in de tuin /zondag naar de amateurclub) en het probleem lost vanzichzelf op.
      Als hele clubs worden omgekocht dan wordt ook de onderzoeker omgekocht.

  • Moedig van Tjerd van Dekken maar wel vechten tegen de bierkaai.
    De FIFA is een corrupte organisatie, daar zijn toch wel heel veel bewijzen voor. Het eigen onderzoek hierover willen ze niet eens publiceren. Dat is al een serieuze indicatie dat er veel aan de hand is.
    Het geld regeert volledig, bij de bonden en bij de grote clubs. Gek genoeg is Ajax (als we die nog ene grote club kunnen noemen) daar een uitzondering op, kerngezond en relatief zuinig met geld.
    Ik denk dat het voetbal uiteindelijk te redden is wanneer terug wordt gegaan naar de basis, ook al is dat met de huidige regelgeving heel moeilijk.
    Maximaal 3 buitenlanders (min leeftijd 23 jaar) per club, een europees toernooi met veel minder wedstrijden. Clubs mogen niet in handen zijn van particulieren. Strikt invoeren en handhaven van financiele fairplay.
    Misschien ben ik wel een oude romanticus maar het huidige voetbal met de vele transfers vind ik heel wat minder leuk dan vroeger.

  • En dan nog de vrijwilligers.. ze werken gratis voor een bedrijf.. "ons kluppie" nee! Een bedrijf die harde euroos aan de vrijwilligers verdient.

Recente berichten

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

9 minuten geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden