Categorieën: Nieuws

Onbekende richt ravage aan in studentenhuis

Gewapend met hamer en breekijzer heeft een vermomde man maandagochtend rond 6 uur ingebroken bij een studentenhuis aan de E. Thomassen à Thuessinklaan. De man hakte zich een weg door de voordeur en rende naar boven om daar het huis en de aanwezige huiswaar te slopen. De schade wordt geschat rond de 10.000 euro.

In de woonkamer gebruikte de man een dumbell om de tv stuk te slaan. Daarna verdween de dumbell door het raam naar buiten. Ook sloeg de man enkele ramen en deuren in en bleven muren niet ongeschonden. Uiteindelijk verdween hij in de richting van de Petrus Campersingel zonder iets mee te nemen.

De bewoners van het huis zijn erg geschrokken en vermoeden dat het een gerichte actie is geweest. Ze vrezen dan ook dat de dader nog niet klaar is met zijn werk en hopen dat hij snel wordt opgepakt.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Vast iemand die al tijden lang 's nachts is wakker gehouden door onze fijne beschaafde studenten.
    Van mij mogen er meer van zulke akties komen.

    • Sorry? Ook al zouden sommige studenten overlast geven, dat is toch nog geen reden om in te breken en een hoop (emotionele) schade aan te richten?
      En wie zegt dat het hier om een overlastgevend studentenhuis gaat? Misschien was het wel een wraakactie van een boze ex o.i.d. Denk eerst even na voordat je dit soort belachelijke reacties plaatst.

    • Zal je buren vertellen dat als jij een keer een feestje hebt, je het geen probleem vindt dat er mensen langs komen om je huis te mollen..

    • Beste Paul,

      Gezien je reactie zit je iets flink dwars, wellicht is een bezoekje aan de website van de Telegraaf een optie? Daar kan je lekker meezeuren met Henk en Ingrid op de Roverheid, de accijnzen, bonussen van topmannen en zulks.
      Al is overlast de aanleiding geweest, dat geeft niemand het recht om voor levende sloopkogel te gaan spelen. Het blijft gissen naar een eventuele voorgeschiedenis, dus trek geen voorbarige conclusies.

      Fijne avond Paul,

      Naffer

  • Paul,

    wat een volslagen debiele reactie. Blijkbaar heb je erge last van studenten?
    En hoezo is dit een studentenhuis? Waar haal je dat vandaan? Vertel er is wat meer over...

    • Dat het een studentenhuis betreft, blijkt volgens mij wel uit de kop!

      De vraag is: is het een Vindicat-huis?

      • Niet dat ik het dan goedkeur, maar het zou wel het een en ander verduidelijken.

        Zie geen ondersteboven hangende kaboutermuts, dus het zal wel niet.

  • @Paul de Wolf Ik woon in die straat en schuin tegenover die woning. Er is bij die woning zeker geen sprake van overlast.

  • Lijkt me vreselijk als je zoiets gebeurd. Ik zat aan een conflict met de eigenaar van het pand te denken als mogelijkheid? Je hebt een paar huisjesmelkers die intimidatie niet schuwen... Is er eentje geflipt en een stap verder gegaan ?

  • Oei, begrijpelijk dat je je dan rotschrikt! Ik moet er niet aan denken... :S
    Hopelijk wordt de dader snel gevonden!

  • Wat een heftig verhaal. Het zal je maar overkomen. Gelukkig is hij niet de bewoners te lijf gegaan.

  • Volkomen terecht als je het mij vraagt.
    Die studenten telkens overlast te veroorzaken, nu krijgen ze een koekje van eigen deeg!!!
    Deze persoon had nog meer moeten slopen!
    Of het huis in brand moeten steken!

    Groningen moet overlastvrij
    Geef de stad terug aan de stadjers!

    • Wat een wanstaltige reactie van Willibrord. Het aanmoedigen van vernielingen, inbraak en brandstichting... Mensen als jij zouden ze in de gaten moeten houden, want met deze ronduit debiele opvattingen ben je een gevaar voor je omgeving. Volgens mij heb je niet half door wat de jaarlijkse toestroom van studenten betekent voor de stad, bijvoorbeeld qua werkgelegenheid.

      Zoek een hobby.

    • Geef de stad terug aan de stadjers? De stad is gebouwd op de studenten en stadjers. Wat als alle studenten zouden vertrekken? Dan blijft er niks meer van groningen over. De helft van de cafe's zouden sluiten en reken er maar op dat dat ook geldt voor andere uitgaansgelegenheden.

      Veel plezier in jouw stad dan.

      • De stad gebouwd op Studenten? Of U bent geen Stadjer of U bent een Stadjer die pijnlijk weinig van de historie van ons-mooi-stadje afweet.

        Groningen is van oudsher een handel en industrie-stad geweest. Niet voor niets een Hanzestad. Om aan te geven wat voor een grote rol de handel altijd speelde, kan ik u meegeven dat er in de vorige eeuw een tijd was dat er op dinsdagen meer handelsgerelateerde bewegingen van en een naar de stad gingen dan van en naar de stad Amsterdam.

        (Zoals er ook een tijd was dat de meeste kapitein m/v ingeschreven stonden in de plaats Veendam. Echt waar!)

        Als Stadjer ben ik zeker blij met de levendigheid die de aanwezigheid van een Univerteit veroorzaakt. Heet de studenten dan ook van harte welkom in onze stad.

        Maar ze zorgen soms duidelijk voor buitensporig veel overlast. Bijvoorbeeld in Vinkhuizen. Een arrogante brulaap van een student, woonachtig in Vinkhuizen, zei zich niets van een boze buurman aan te trekken. Hij woonde immers toch met zeven jongens in één huis.
        Het onplezierige verhaal van gisteren maakte wel duidelijk dat de stoere en elkaar aan de das trekkende studenten die nog wel wat roeivriendjes kennen... toch niet al teveel voorstellen als er één ziedende en bewapende man komt binnenstormen.

        Niets voor niets hebben de flinke roeiers en rugbyers van Vindicat, professionele portiers nodig om zich bijvoorbeeld de Z-side van het bangelijke lijf te kunnen houden.

        Echter:

        De problemen zullen snel afnemen. De sinds enkele decennia disproportionele vertegenwoordiging van studenten zal snel verdwijnen.
        Voor 2014 gaat er in Europa een grote financiële reset plaatsvinden. Onorthodoxe maatregelen op elk gebied (dus ook in de vrije studiekeuze) zullen getroffen moeten worden.
        Van al de in Groningen aanwezig studenten, is minimaal vijftig procent de toekomstige maatschappelijk irrelevantie aantoonbaar. Hoe mooi en interessant sommige studie ook zijn mag.
        Tuurlijk heeft een land juristen, kunstenaars, en psychologen nodig. Maar niet in de aantallen die nu op de diplomafabriekjes (industrieel!)RUG en Hanze worden uitgepoept.

        Met vriendelijke groet

    • Ha! Wie zegt überhaupt dat er hier sprake was van overlast? Wat een generaliserende en aggressieve reactie. Het ligt toch echt niet aan het stadjer of student zijn of men aggressief en vervelend is. Dergelijke aggressie kom ik namelijk binnen mijn eigen studentenvriendenkring nooit tegen, maar wel bij mijn Stadjerburen. Ook heb ik nooit last van mijn studentenburen, maar wel van mijn Stadjerburen. En vaak zijn toevallig mijn stadjerburen ook niet eens normaal aanspreekbaar over overlast. Sorry hoor, maar je reactie is ronduit belachelijk. Mocht ik ooit overlast van jou hebben dan zal je zeker niet aanspreekbaar zijn net zoals mijn eigen stadjerburen. Erg sprekend voor de goedheid van de stadjer zet je jezelf dus überhaupt al niet neer. Menig goed stadjer schaamt zich waarschijnlijk dood voor een reactie als die van jou. Ik zeg niet dat één van de twee erger is, stadjer of student, maar ik probeer hiermee te zeggen dat het echt niet alleen maar studenten zijn die problemen veroorzaken, maar dat het dus per persoon verschilt.
      Gebruik alsjeblieft gewoon je hoofd in plaats van je aggressie als je over dit soort dingen een goede mening wilt uiten. Anders voeg je niet heel veel toe en kun je beter je mond houden. Dit hele artikel heeft namelijk helemaal niets met studentenoverlast te maken.

      • Gezien uw "denkkracht" (ironisch hè!), vermoed ik dat u aan de Hanze bent "afgestudeerd".

        Want dat de naast u wonende studenten zich gedragen, wordt natuurlijk mede veroorzaakt door het feit dat de Stadjers in uw nabije woonomgeving af-en-toe duidelijk maken dat zij de Alfa-mannetjes van de buurt zijn.

        Verder ben ik niet agressief. De te explosief gegroeide studentenpopulatie in ons-mooi-stadje (een provinciestadje) zal vanaf 2014 met dezelfde snelheid weer gaan krimpen. Terug naar de voor ons Stadjers dragelijk aantal van een stuk of 10.000. En dit goede nieuws stemt niet agressief. Nee, integendeel.

        Wedje?

        Durf er tien euro op te zetten dat - omdat Nederland meer dan 10.000 steun trekkende - en aan Nederlandse academies afgestudeerde kunstenaars - tellen, het aantal Nederlandse academies voor 2015 gehalveerd zal zijn.

        Met vriendelijke groet

      • Ter verduidelijking, ik reageerde nog op het bericht van Willibrord. Niet op de discussie over of het aantal studenten in de stad wellicht te groot is.

  • kan met van alles te maken hebben.. vreemdgaan , vriendinnetje afpakken , ruzies , ga maar door... wel heel inbeziel dat iemand alles sloopt

Recente berichten

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

9 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

12 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

13 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

13 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

14 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

17 uur geleden