Categorieën: Nieuws

Noorderzijlvest wil jongeren betrekken bij toekomst van water

Waterschap Noorderzijlvest begint een jongerenpanel. Het waterschap is op zoek naar twaalf jongeren tussen de 16 en 24 jaar om mee te denken over de toekomst van water.

Noorderzijlvest begint het panel, omdat de keuzes die nu worden gemaakt impact hebben op de volgende generaties. In het ideale geval nemen twaalf jongeren in de leeftijdsgroep 16 – 24 jaar, met verschillende leeftijden en verschillende achtergronden, deel aan het jongerenpanel.

“Het Jongerenpanel geeft een stem aan de toekomst”, aldus Roeland van der Schaaf, dijkgraaf van Noorderzijlvest. “Een paar keer per jaar geeft het jongerenpanel het waterschap en ons bestuur advies. Dit gaat over zaken die een relatie hebben met klimaat, water en de kwaliteit van de leefomgeving. Wij hopen dat jongeren voornamelijk kijken vanuit het perspectief: houdt het waterschap wel genoeg rekening met de gevolgen voor de toekomst? Jongeren hoeven echt niet alles te weten, wij nemen de jongeren mee in de onderwerpen en zorgen voor genoeg inhoudelijke informatie.”

Wie meedoet, krijgt een financiële vergoeding per opdracht. Ook bouwen jongeren een netwerk op en krijgen ze workshops aangeboden. In deze drukke periodes mogen jongeren eenmalig een opdracht overslaan.

Noorderzijlvest is een wervingscampagne gestart. Bij minimaal zes geschikte jongeren gaat het waterschap over tot installatie van het jongerenpanel. Het waterschap hoopt in september een eerste opdracht aan het panel te kunnen voorleggen.

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden