Categorieën: Nieuws

Sport050 voert nieuw toegangssysteem over twee weken alsnog in

Het nieuwe systeem voor toegang en verhuur voor Sportcentrum Kardinge, het Helperzwembad, Zwembad de Parrel en De Papiermolen wordt over twee weken ingevoerd bij Sport050. Het gemeentelijke sportloket laat weten dat de noodzakelijke werkzaamheden aan het ICT-systeem nu zijn doorgevoerd, waardoor de nieuwe toegangspassen en QR-codes nu veilig te gebruiken zijn.

Sport050 wilde eigenlijk halverwege april al overstappen van de gebruikelijke polsbandjes en losse toegangskaartjes naar een nieuw systeem, waarbij klanten via gebruikerspassen en QR-codes toegang zouden krijgen tot de sportfaciliteiten en kluisjes. Maar het sportloket zette op het laatste moment een streep door de invoering, vanwege ’technische risico’s’ en stelde de activering van het nieuwe toegangssysteem voor onbepaalde tijd uit. Een koppeling met andere ICT-systemen van de gemeente bleek de boosdoener.

Volgens Sport050 zijn de problemen die in april nog speelden nu verholpen, waardoor het nieuwe toegangssysteem alsnog kan worden ingevoerd. Vanaf woensdag 7 juni hanteert Sport050 voor alle abonnementen een toegangspas en nieuwe polsbandjes, met daarop alle oude gegevens van abonnementhouders. Een Sport050-klantenpas of een nieuw polsbandje kost 2,50 euro en is aan de balie van de sportlocaties te koop. Losse kaartjes zijn er nog steeds, maar die worden vervangen door een QR-code. Ook verenigingsleden moeten naar binnen met een QR-code, die ze van hun vereniging krijgen.

Het nieuwe systeem (wat de titel Dataduiker draagt) moet het huren van accommodaties en kluisjes, het kopen van kaartjes en zaken als het verlengen van abonnementen en het aanvragen van zwemlessen makkelijker maken, omdat dit vanaf nu allemaal online geregeld kan worden. Het nieuwe systeem heeft flink wat gevolgen voor gebruikers van de sportlocaties. Daarom heeft Sport050 een reeks aan vragen en antwoorden opgesteld over het nieuwe systeem. Die zijn hier te vinden.

Tom Veenstra

Recente berichten

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

30 seconden geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

34 minuten geleden

Groningen viert Koningsdag 2024 (foto’s)

Groningen viert zaterdag Koningsdag. In de binnenstad, in de wijken en in de dorpen zijn…

1 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

4 uur geleden

Groningen viert Koningsdag: vrijmarkten, oranje tompouces en muziek

Groningen viert zaterdag Koningsdag. Nadat er afgelopen nacht al op verschillende locaties in de stad…

5 uur geleden

Groene container lenen: “Al dat snoeiwerk in ondergrondse containers drukken is een heel gedoe”

Het is voorjaar en dat betekent dat het weer tijd is voor snoeiwerkzaamheden in je…

6 uur geleden