Categorieën: Nieuws

Wetenschap uit Groningen in nieuw radioprogramma

OOG Radio is eind januari gestart met een nieuw tweewekelijks programma op de donderdagavond: OOG op Wetenschap, met wetenschappers uit Groningen.

In het nieuwe programma OOG op Wetenschap hoor je elke aflevering een interview met iemand uit de Groninger wetenschap. Dat varieert van een bioloog die nieuwe speekselklieren maakt tot technici die een waterstofboot bouwen en een docent die onderzoek doet naar eenzaamheid onder studenten. De gasten komen niet alleen van de universiteit, maar ook van het HBO en MBO.

Tussen de interviews door hoor je diverse rubriekjes, waaronder een verhaal uit het natuurmuseum van Klaas Nanninga en het laatste Groninger wetenschapsnieuws. Ook de muziekkeuze van de gast komt aan bod.

De presentatie van het programma is in handen van oud-studenten wetenschapscommunicatie aan de RUG: Jari Bosma, Rob van der Wal en Michelle Wijma. Rob en Michelle zijn daarnaast freelance wetenschapsjournalist en Jari werkt als webredacteur voor het UMCG.

OOG op Wetenschap is elke twee weken op de donderdagavond tussen 19:00 en 20:00 te horen op OOG Radio. Ook zijn de afleveringen terug te luisteren via Spotify. De volgende aflevering is op donderdag 23 februari. Dan hoor je alles over het heelal en lichtvervuiling.

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden