Categorieën: Nieuws

Stadjers blijven in voorarrest voor woningoverval aan De Kaai

De drie mannen uit Groningen die eind september werden aangehouden voor een gewelddadige woningoverval aan De Kaai in Groningen, blijven voorlopig achter slot en grendel.

Volgens RTV Noord bepaalde de rechtbank in Groningen dit donderdagochtend, tijdens een inleidende zitting in de zaak tegen de drie verdachten (24,37 en 25 jaar) uit Stad.

De drie mannen worden ervan verdacht dat ze in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 september een woningoverval hebben gepleegd aan De Kaai. De politie kwam de overvallers op het spoor, nadat een man zich rond 04.00 uur op de bewust vrijdagochtend meldde bij de politielocatie aan Sontweg in Groningen, met het verhaal dat hij even daarvoor ontsnapt was uit zijn huis. De man werd in zijn huis vastgehouden en beroofd door drie mannen. Volgens het OM werd daarbij een mes op de keel van het slachtoffer gehouden, werd zijn neus dichtgeknepen en werd er met een vork op zijn borst gekrast. De man kon zich na de overval bevrijden van zijn gijzelaars en wist het politiegebouw aan de Sontweg te bereiken. Het slachtoffer raakte lichtgewond en werd behandeld in een ziekenhuis.

De drie mannen hadden ook de auto van het slachtoffer meegenomen. Agenten in de regio gingen direct op zoek en troffen het voertuig aan bij Bedum. Toen de verdachten de politieauto zagen, gingen ze direct er vandoor. Na een achtervolging crashte de auto bij de Netlaan in Winsum. Eén verdachte werd direct bij de auto aangehouden, de twee anderen sloegen op de vlucht. Met behulp van warmtebeelden en de inzet van een politiehond konden agenten het tweetal in nabijgelegen bosjes aanhouden.

Na onderzoek van het OM werd de jongste van de drie verdachten ook gelinkt aan de overval op de Aldi aan de Prunusstraat, die bijna drie weken voor de woningoverval plaatsvond. De rechtbank zal de zaak tegen de drie verdachten later dit jaar inhoudelijk behandelen.

Tom Veenstra

Recente berichten

Zon laat zich dit weekend vaker zien, temperaturen gaan volgende week stijgen

Echt 's zomers is het nog niet geweest en ook komend weekend brengt geen uitgesproken…

5 uur geleden

Fietsers rijden van Breda naar Stad en halen 114.000 euro op voor bescherming van watergebieden

Ruim tweeduizend fietsers uit heel Nederland reden vrijdag de Climate Classic, de 375 kilometer lange…

7 uur geleden

Henri Haan over zijn coming out: “Mijn vader accepteerde het niet”

Henri Haan is vroeger radio-dj geweest bij OOG. Tegenwoordig is hij te horen bij onder…

9 uur geleden

Tim Hoeve (26) komend seizoen terug op het oude nest bij Donar

Tim Hoeve is de tweede speler die basketbalclub Donar voor komend seizoen heeft gecontracteerd. Na…

9 uur geleden

Geen ijs, maar toch een race in Kardinge: studenten rijden EK met modelauto’s op waterstof

Het is zomer en ijs is in geen velden of wegen te bekennen in Kardinge.…

10 uur geleden

RUG-voorzitter Jouke de Vries uitgejouwd voor USVA-theater aan Munnekeholm, handhavers en beveiliging ingezet

Jouke de Vries, bestuursvoorzitter van de Rijksuniversiteit Groningen, kreeg donderdagavond de hoon van Pro-Palestijnse studenten…

10 uur geleden