Categorieën: Nieuws

“Dinsdag wisselend bewolkt, komende dagen winterse buien”

De komende dagen krijgen we te maken met winterse buien waarbij de temperatuur in nachten rond het vriespunt ligt. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis is de situatie op de weerkaarten voor de lange termijn weer wat spannender geworden.

“Dinsdag is er eerst kans op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten”, waarschuwt Kamphuis. “Overdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft droog bij 5 graden als maximumtemperatuur. De zuidwestenwind is matig, rond windkracht 3. In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er opklaringen en vriest het licht: 0 tot -2 graden. Op woensdag is er eerst geregeld zon en neemt de bewolking in de loop van de dag toe. Het is waterkoud bij 3 graden. In de avond en nacht naar donderdag volgen winterse buien met regen en natte sneeuw. De minimumtemperatuur ligt rond de 2 graden. De wind komt uit het zuidwesten en neemt langs de wadden toe tot hard of stormachtig, windkracht 7 of 8.”

Weekend
“Donderdag wisselen wolkenvelden, zon en een enkele winterse bui elkaar af. Het wordt 5 graden. In de nacht minima rond het vriespunt. Vrijdag is het eerst droog met zo nu en dan zon en later een toenemende kans op een winterse bui. Het wordt 5 graden. In de nacht naar zaterdag een laatste bui, later opklaringen en minima rond of iets onder het vriespunt. Tijdens het weekend is het overwegend droog. Wolkenvelden en een paar opklaringen wisselen elkaar af en het wordt 4 of 5 graden. In de nachten kan het tijdens opklaringen tot wat lichte vorst komen.”

Spanning op de weerkaarten
“De situatie op de weerkaarten wordt langzaam aan toch weer wat spannend. Tijdens het weekend probeert hogedruk een filiaal boven Scandinavië te openen. Meerdere modellen ondersteunen dit mogelijke scenario. Dat zou betekenen dat de weg naar de oceaan wordt afgesneden en het weer op termijn weer kan gaan verkillen. Of dit ook tot winterse aspiraties zal leiden is vooralsnog natuurlijk in de bekende nevelen gehuld.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

6 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

10 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

10 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

11 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

11 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

14 uur geleden