Categorieën: Sport

Districtsbeker: Zes van de zeven clubs uit gemeente Groningen door

Van de zeven clubs uit de gemeente Groningen die zaterdagmiddag in actie kwamen gingen er zes door. Alleen Omlandia redde het niet.
VV Groningen, Gorecht, Velocitas, HFC’15, The Knickerbockers en Mamio bekeren verder.

Lewenborg kon zich daar later op de zaterdag nog bijvoegen, maar dat duel werd gestaakt.

Eerste klasser VV Groningen had het op bezoek bij derde klasser Grijpskerk lastig en stond bij rust zelfs met 1-0 achter. Dankzij Erolind Derguti kwam VVG halverwege de tweede helft op 1-1. Tyson dos Santos schoot VVG in de slotfase met de 1-2 naar de volgende ronde.

Ook Aduard 2000-Gorecht was derde klasse versus eerste klasse. Gorecht wist het verzet pas laat te breken. In de laatste twintig minuten bezorgden Jos Beek (72′) en Michel Koopman (84′) Gorecht een 0-2 zege.

Tweede klasser Velocitas kende weinig problemen, het won uit tegen derde klasser TLC met 1-5. Mo Bellghroub en Rutger Hofsteenge zetten Velocitas binnen het kwartier op 0-2. Kort na rust bracht Duncan Veening de spanning terug, maar de spanning was van korte duur. Via Mervyn Bos (58′), Nico Sieling (83′) en Kelvin de Vries (87′) liep Velocitas uit naar 1-5.

Derde klasser HFC’15 schakelde het een klasse lager acterende HS’88 uit. Het duel eindigde in 2-4. Na een half uur stond het al 0-3 door treffers van Rick van Lent (12′), Pouwel Dieterman (27′) en Aydan Delger (’30). Nadat HS’88 op 1-3 was gekomen bracht Erben Koopmans twintig minuten voor tijd de marge weer op drie. Daarna scoorde HS’88 nog een eretreffer.

The Knickerbockers (3C) ging op bezoek bij Onstwedder Boys (4D) en won dankzij een late treffer van Sander Stockman met 1-2. Voor rust kwam TKB na een half uur op 0-1 door een eigen doelpunt. Twintig minuten voor tijd waren de Onstwedder Boys op 1-1 gekomen maar in de slotminuut voorkwam Stockman een strafschoppenserie.

Derde klasser Omlandia verloor met liefst 5-1 van de koploper in de vierde klasser B, Opende. Bij rust stond het 1-1, Omlandia was nog wel op voorsprong gekomen. Na rust ging Opende met vier treffers er op en over, 5-1.



Uitblinker Clinton Abiamuwe tussen twee NEC’ers.

Mamio (4C) trof met NEC Delfzijl een tegenstander die een klasse hoger speelt maar daar was weinig van te zien. Mamio was voor rust beter en kreeg de meeste en beste kansen. Uitblinker Clinton Abiamuwe zag in de twaalfde minuut een doelpunt onterecht afgekeurd worden wegens buitenspel, maar zorgde drie minuten later alsnog voor 1-0. In een leuke wedstrijd kregen beide clubs kansen, Mamio liet een aantal grote kansen onbenut waarna NEC  kort voor rust via Dion Zimmerman op 1-1 kwam. Tien minuten na rust zette Mehmet Yetin Mamio op aangeven van de razendsnelle Abiamuwe op 2-1. NEC kreeg in het vervolg vier goeie kansen op de 2-2, ook Mamio liet nog enkele goeie kansen onbenut. In het laatste kwart was het beste bij Mamio er wel wat af. In die fase werd NEC pas kort voor tijd weer gevaarlijk.

FC Lewenborg-Veendam 1894 is om 17.00 begonnen, die wedstrijd is na een klein uur bij een 1-3 stand gestaakt wegens een blessure bij de scheidsrechter. Lewenborg keek al na 10 minuten tegen een 0-2 achterstand aan, kwam via Armando Kremer in de 34′ minuut terug tot 1-2, maar zag Veendam vier minuten voor rust op 1-3 komen.

Donderdag won PKC’83 al met 3-0 van Groen Geel en verloor Glimmen met 0-4 van FC Zuidlaren.

Martijn Minnema

Recente berichten

Nieuw project legt de recente geschiedenis gaswinning vast

In Ooggetuigen van de Gaswinning worden de komende twee jaar minimaal honderd interviews afgenomen met…

14 minuten geleden

Werkzaamheden kade Borgsloot bij Meerstad gestart

De werkzaamheden aan kade van de Borgsloot langs de Hoofdweg bij Meerstad zijn begonnen. (meer…)

21 minuten geleden

Groningse boswachters bezorgd over uitblijven Europese natuurherstelwet

Afgelopen maandag was het zover: na lange onderhandelingen zouden de Europese milieuministers voor de laatste…

25 minuten geleden

Russische hackers achter cyberaanval op website provincie Groningen

De cyberaanval die maandag de website van de provincie Groningen plat legde is opgeëist door…

2 uur geleden

Jubileumeditie bloemenjaarmarkt onder zonnige omstandigheden afgetrapt

De bloemenjaarmarkt wordt vandaag (Goede Vrijdag) voor de veertigste keer georganiseerd.  Meer dan honderd marktkooplieden…

2 uur geleden

Tot 2,5 jaar cel geëist voor woningoverval aan Helper Oostsingel

Tegen een 24-jarige Stadjer is donderdag voor de rechtbank in Groningen 2,5 jaar cel geëist…

12 uur geleden