Categorieën: Nieuws

PVV wil af van ‘armoedige uitstraling’ door ecologisch maaibeleid in Groningen

De gemeente moet stoppen met vasthouden aan het “ecologisch” beheer van het groen in de gemeente. Daarvoor pleit de raadsfractie van de Partij Voor de Vrijheid in schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur. Volgens de fractie zorgt het beleid voor een ‘armoedige, onverzorgde en verwilderde indruk’ op verschillende plekken in de gemeente.

Zowel voor als tijdens de zomer werd er veel geklaagd, zo stelt de PVV. Volgens de fractie werden bermen in en rond park Selwerd, de Zonnelaan, de Kometenstaat en delen van het zuiden van de stad en Hoogkerk niet of te laat gemaaid en stonden stoepen vol onkruid. Als er al gemaaid werd, bleef het afval volgens de partij weken liggen. “In de middenberm van de Zonnenlaan of Van Ketwich Verschuurlaan stond het gras zo hoog dat dit het zicht ontneemt op het overige verkeer wat onveilige situaties kan veroorzaken”, schrijft PVV-fractievoorzitter Dennis Ram aan het college. “Verder groeien in de zuidelijke stadswijken paardenbloemen nu overal tussen bestrating, opritten en tuinen. En omdat er niet is gemaaid, gaan de zaadjes van al die paardenbloemen overal in en tussen zitten.”

De PVV haalt ook de broeibrand van afgelopen juni aan de Boerhavelaan aan: “Na het maaien wordt op veel plekken het gras op een bult gegooid. Zo’n bult blijft dan dagen of weken liggen. Met als gevolg dat het gaat stinken, het insecten aantrekt en dat er zelfs een kans is dat het in brand vliegt.”

Volgens de PVV zorgt dit voor grote ergernis in de wijken: “Bewoners geven aan dat ze naast deze verminderde leefbaarheid ook toenemend last hebben van tekenbeten, allergieën en overlast van meer onkruid in hun tuin. Er zijn ook klachten binnengekomen over honden en mensen die vaker tekenbeten hebben opgelopen en van mensen die meer last hebben van allergieën door dit ‘ecologisch’ beheer. Bijvoorbeeld in Park Selwerd komt ambrosiakruid tegenwoordig veel voor. Deze staat heel erg hoog op de allergielijst.”

Het maaibeleid zorgt volgens de PVV voor een ‘negatieve uitstraling op de gemeente en de leefbaarheid’. Ram schrijft aan het college: “Door dit maaibeleid lijkt het net alsof het college geen geld over heeft voor wijken en haar inwoners. Er is bij veel inwoners de indruk ontstaan dat dit maaibeleid is gekozen door het college als bezuiniging vanwege geldgebrek, maar van de presentie bij de kennismaking bij de milieudienst bleek dat dit maaibeleid even duur of duurder is. Op sommige plaatsen lijkt het of de gemeente failliet is qua groenonderhoud. Dit maakt een armoedige indruk en dit heeft een negatief effect op de leefbaarheid.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Agenten met zware vesten naar Nieuwe Sint Jansstraat

In de Nieuwe Sint Jansstraat heeft een klein cordon politie vrijdagavond enige tijd onderzoek gedaan,…

2 uur geleden

Bewolking en waterig zonnetje op aangename zaterdag, daarna stuk kouder en meer kans op neerslag

Zaterdag vormt de piek in de temperatuurstijging van de afgelopen dagen. De eerste dag van…

4 uur geleden

NOM verdubbelt investeringen, maar lijdt wel verlies

De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) investeerde vorig jaar dubbel zoveel als het de…

4 uur geleden

Maaltijdbezorger naar ziekenhuis na flinke botsing op Wilhelminakade

Op de Wilhelminakade heeft vrijdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een maaltijdbezorger…

6 uur geleden

Honderden ronkende motoren rijden zaterdagochtend vanuit De Wijert richting Almelo

In De Wijert zou het vrijdagavond en zaterdagochtend wel eens wat lawaaiig kunnen zijn. Dan…

6 uur geleden

Uit Stad ontsnapte tbs’er (33) terug in Nederland na uitlevering door Tsjechië

Mouloud M., de tbs’er die begin februari ontsnapte tijdens een begeleid verlof in Groningen, is…

8 uur geleden