Categorieën: Nieuws

PVV wil af van ‘armoedige uitstraling’ door ecologisch maaibeleid in Groningen

De gemeente moet stoppen met vasthouden aan het “ecologisch” beheer van het groen in de gemeente. Daarvoor pleit de raadsfractie van de Partij Voor de Vrijheid in schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur. Volgens de fractie zorgt het beleid voor een ‘armoedige, onverzorgde en verwilderde indruk’ op verschillende plekken in de gemeente.

Zowel voor als tijdens de zomer werd er veel geklaagd, zo stelt de PVV. Volgens de fractie werden bermen in en rond park Selwerd, de Zonnelaan, de Kometenstaat en delen van het zuiden van de stad en Hoogkerk niet of te laat gemaaid en stonden stoepen vol onkruid. Als er al gemaaid werd, bleef het afval volgens de partij weken liggen. “In de middenberm van de Zonnenlaan of Van Ketwich Verschuurlaan stond het gras zo hoog dat dit het zicht ontneemt op het overige verkeer wat onveilige situaties kan veroorzaken”, schrijft PVV-fractievoorzitter Dennis Ram aan het college. “Verder groeien in de zuidelijke stadswijken paardenbloemen nu overal tussen bestrating, opritten en tuinen. En omdat er niet is gemaaid, gaan de zaadjes van al die paardenbloemen overal in en tussen zitten.”

De PVV haalt ook de broeibrand van afgelopen juni aan de Boerhavelaan aan: “Na het maaien wordt op veel plekken het gras op een bult gegooid. Zo’n bult blijft dan dagen of weken liggen. Met als gevolg dat het gaat stinken, het insecten aantrekt en dat er zelfs een kans is dat het in brand vliegt.”

Volgens de PVV zorgt dit voor grote ergernis in de wijken: “Bewoners geven aan dat ze naast deze verminderde leefbaarheid ook toenemend last hebben van tekenbeten, allergieën en overlast van meer onkruid in hun tuin. Er zijn ook klachten binnengekomen over honden en mensen die vaker tekenbeten hebben opgelopen en van mensen die meer last hebben van allergieën door dit ‘ecologisch’ beheer. Bijvoorbeeld in Park Selwerd komt ambrosiakruid tegenwoordig veel voor. Deze staat heel erg hoog op de allergielijst.”

Het maaibeleid zorgt volgens de PVV voor een ‘negatieve uitstraling op de gemeente en de leefbaarheid’. Ram schrijft aan het college: “Door dit maaibeleid lijkt het net alsof het college geen geld over heeft voor wijken en haar inwoners. Er is bij veel inwoners de indruk ontstaan dat dit maaibeleid is gekozen door het college als bezuiniging vanwege geldgebrek, maar van de presentie bij de kennismaking bij de milieudienst bleek dat dit maaibeleid even duur of duurder is. Op sommige plaatsen lijkt het of de gemeente failliet is qua groenonderhoud. Dit maakt een armoedige indruk en dit heeft een negatief effect op de leefbaarheid.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Russische hackers achter cyberaanval op website provincie Groningen

De cyberaanval die maandag de website van de provincie Groningen plat legde is opgeëist door…

31 minuten geleden

Jubileumeditie bloemenjaarmarkt onder zonnige omstandigheden afgetrapt

De bloemenjaarmarkt wordt vandaag (Goede Vrijdag) voor de veertigste keer georganiseerd.  Meer dan honderd marktkooplieden…

52 minuten geleden

Tot 2,5 jaar cel geëist voor woningoverval aan Helper Oostsingel

Tegen een 24-jarige Stadjer is donderdag voor de rechtbank in Groningen 2,5 jaar cel geëist…

11 uur geleden

Goede Vrijdag begint regenachtig, later opklaringen

Het ziet ernaar uit dat de bloemetjesmarkt op Goede Vrijdag niet alleen gevuld gaat zijn…

14 uur geleden

File door kop-staartbotsing op A7 nabij Westpoort

Donderdagmiddag zijn twee auto's op elkaar gebotst op de A7 in de buurt van Westpoort.…

17 uur geleden

Lekkage gevaarlijke stof Martini Ziekenhuis

De brandweer moest donderdagmiddag uitrukken voor een lek van een gevaarlijke stof in het Martini…

17 uur geleden