Categorieën: Nieuws

Ook andere partijen vallen over timing Diks: “Campagne voeren over armoede is ongepast”

Na de clash woensdagmiddag tijdens het Politieke Vragenuur tussen wethouder Isabelle Diks (GroenLinks) enerzijds en SP, CDA en D66 anderzijds, laten woensdagavond meer partijen weten over de timing van de wethouder te vallen.

“Ook de Stadspartij 100% voor Groningen vindt campagne voeren over armoede ongepast”, reageert fractievoorzitter Amrut Sijbolts. “Zeker nu het gesprek over oplossingen steeds vooruit is geschoven.” Op Twitter laten de fracties van de VVD en de Partij voor de Dieren eveneens weten dat ze er genoeg van hebben. Eerder deze week liet de Partij van de Arbeid zich al kritisch uit.

Armoedebeleid
De partijen vallen over de timing van een plan van wethouder Diks. Zij wil het armoedebeleid in Groningen drastisch aan passen waarmee er binnen tien tot vijftien jaar geen armoede meer zal zijn in de gemeente. Dit plan wordt gepresenteerd op 28 februari. Tijdens het Politieke Vragenuur bleek dat het gaat om een presentatie en niet om een debat waardoor er geen discussie mogelijk is.

SP: “Ik heb geen zin in een Stadsbestuur dat op 28 februari een verkiezingspraatje gaat houden”
De SP en het CDA reageerden verontwaardigd en spreken van een verkiezingsstunt. Fractievoorzitter Jimmy Dijk: “Ik heb niet zoveel zin in dat het Stadsbestuur op 28 februari nog een verkiezingspraatje gaat houden.” Fractiemedewerker Jalt de Haan van het CDA: “Als u de plannen alle eer wilt geven, juist dat het niet gaat over een verkiezingsstunt, en dat het echt over de inhoud gaat. Dan is het toch helemaal niet moeilijk om zeventien dagen te wachten? Om het plan even in de tas te houden?”

Diks reageerde daarop door te zeggen: “Het is juist heel verstandig om het twee weken voor de verkiezingen te presenteren, want dan kunnen we het tijdens de campagne het nog de hele tijd er over hebben of het wel of niet een goed plan is.” Dat antwoord schoot bij voorzitter Koosje van Doesen van D66 in het verkeerde keelgat: “Ik denk dat dat precies het punt is waarom we hier zo ongelukkig mee zijn”, beet ze Diks toe.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Agenten met zware vesten naar Nieuwe Sint Jansstraat

In de Nieuwe Sint Jansstraat heeft een klein cordon politie vrijdagavond enige tijd onderzoek gedaan,…

2 uur geleden

Bewolking en waterig zonnetje op aangename zaterdag, daarna stuk kouder en meer kans op neerslag

Zaterdag vormt de piek in de temperatuurstijging van de afgelopen dagen. De eerste dag van…

4 uur geleden

NOM verdubbelt investeringen, maar lijdt wel verlies

De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) investeerde vorig jaar dubbel zoveel als het de…

5 uur geleden

Maaltijdbezorger naar ziekenhuis na flinke botsing op Wilhelminakade

Op de Wilhelminakade heeft vrijdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een maaltijdbezorger…

6 uur geleden

Honderden ronkende motoren rijden zaterdagochtend vanuit De Wijert richting Almelo

In De Wijert zou het vrijdagavond en zaterdagochtend wel eens wat lawaaiig kunnen zijn. Dan…

6 uur geleden

Uit Stad ontsnapte tbs’er (33) terug in Nederland na uitlevering door Tsjechië

Mouloud M., de tbs’er die begin februari ontsnapte tijdens een begeleid verlof in Groningen, is…

8 uur geleden