Je kan appels inleveren. Als dank krijg je voor elke 15 kilo 1 fles cider van je eigen appels terug. Je moet wel even geduld hebben, een half jaar.
In Haren wordt cider gemaakt van overtollige appels. ‘Op deze manier ontstaat een eerlijk en lokaal product en gaan we voedselverspilling tegen’. De productieruimte van de cider is gevestigd in De Biotoop.
Er zijn vier appelinleverdagen in september en oktober gepland, drie bij De Biotoop en een op het Suikerterrein tijdens het Appelfeest op 18 oktober. Over het algemeen geldt dat appels rijp zijn wanneer ze uit de boom vallen. Hoe langer de appels kunnen blijven hangen, des te beter het sap is voor de uiteindelijke cider.
De productie van cider neemt enkele maanden tot een half jaar in beslag. ‘Wij verwachten de cider in het voorjaar te kunnen leveren en zullen dan contact opnemen met alle donateurs’.
Meer info: https://doggerlandcider.com/apple-funding/
Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…
Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…
De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…
SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…
Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)
De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…