Categorieën: Nieuws

“Betaal het abonnement van je sportschool door”

Betaal het abonnement van je sportschool door. Met die oproep komt minister Wouter Koolmees (D66) van Sociale Zaken zaterdag.

“Wij zorgen op dit moment als overheid dat je salaris wordt doorbetaald”, zegt Koolmees in een interview met het Algemeen Dagblad. “Dan hoop ik dat mensen de verantwoordelijkheid nemen om anderen te helpen om deze lastige periode door te komen.” Volgens Koolmees betekent dit dat je je huishoudelijke hulp daarom gewoon door moet betalen en je ook je geld aan de sportschool te blijven betalen, ook als je daar nu even geen gebruik van kunt maken.

Bedrijven die door de coronacrisis verlies lijden kunnen vanaf komende maandag terecht bij het UWV. Daar kunnen ze een tegemoetkoming in loonkosten aanvragen. Koolmees verwacht dat veel bedrijven hier gebruik van gaan maken. “Ik schat dat honderdduizend tot 150.000 ondernemingen een aanvraag zullen doen”, aldus Koolmees.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Aangezien je toch niet uit kunt gaan moeten veel mensen op het moment een hoop geld besparen. Extra besparingen zijn niet nodig. Je kunt waarschijnlijk niet eens op vakantie dit jaar dus dadelijk zit je ook nog met een bak vakantiegeld. Geld is geen probleem als je werk gewoon doorgaat, dus een beetje solidair met anderen waarvoor dat niet geldt zijn mag wel. (ik heb overigens geen abonnement op de sportschool :p)

  • Alsof bedrijven heel solidair met particulieren zijn als daar een ramp gebeurd, bijvoorbeeld een scheiding. Nee hoor daar komt volautomatisch vanzelf een dwangbevel. Zo volautomatisch kom je niet van je abbo bij een sportschool af. Ander voorbeeld. Ga eens naar je bank en vraag daar of je tegen 0% mag lenen omdat het crisis is?

    Heel leuk allemaal, op het gevoel spelen, om solidair te zijn. Maar je moet ook je verstand gebruiken. Waarom voor een dienst betalen die je niet afneemt, of om Netflix als voorbeeld te nemen; waarom hetzelfde betalen voor mindere kwaliteit?

    Blijkt maar weer wat een enorme luchtbel de wereldeconomie is met geleend geld, veel bedrijven (en zzp'ers ook) kunnen niet eens 1 of 2 maanden zelfstandig overleven, laat staan langer. Ik zou zeggen, hou dan ook het kapitalisme aan en laat ze maar failliet gaan (blijkbaar was de dienst/product toch rotzooi niet van een kwaliteit dat het levensvatbaar is). Nu propageren veel mensen om het met communistische trekjes te redden...

  • Wij zorgen als overheid dat jouw salaris wordt doorbe­taald, dan hoop ik dat mensen de verantwoor­de­lijk­heid nemen om anderen te helpen deze lastige periode door te komen getekend Wouter Koolmees D66. Datzelfde D66 is medeverantwoordelijk voor de sluiting van ziekenhuizen en het ontslag van 75.000 mensen in de zorg.
    Hoezo verantwoordelijkheid...

  • Als overheid zorg je voor mij helemaal niks , ik moet gewoon aan het werk , en als ik de sportschool doorbetaal wat ik ook doe doe ik dat niet omdat jij als overheid dat vraagt . Ik moet gewn door werken en wat als ik ziek wordt krijg ik niks niet eens een test .
    En zo zie je maar alles draait om economie , geef maar om de mens , en ga over tot lockdown , hoelang willen jullie nog wachten ! Moet iedereen maar ziek worden , en tegelijkertijd door werken .
    Dus Wouter koolmees, jij zorgt niet dat ik wordt doorbetaald, of regel jij ff met mijn werkgever dat ik nu thuis mag zitten , en geeft jij mij dan geld , dan zal ik zeggen oke !

Recente berichten

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug, N7 afgesloten

Voor de tweede keer woensdagavond zijn er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

6 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

9 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

9 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

10 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

10 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

11 uur geleden