Categorieën: Nieuws

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één dag stand. Daarna gaat de temperatuur in één keer tien graden terug en vallen er weer af en toe buien.

Volgens weerman Johan Kamphuis verandert er donderdag in eerste instantie weinig, maar kan er in de avond al wat naar beneden komen: “Er zijn flinke perioden met zon en er trekt, vooral in de ochtend en later  in de middag, wat hoge bewolking over. Het is warm met 24 of 25 graden en de oostenwind neemt toe. In het Waddengebied waait het harder met windkracht 5 tot 6. In de avond en nacht naar vrijdag is er kans op een verspreide regen- of onweersbui. De nacht is zwoel met een laagste temperatuur rond 15 of 16 graden.”

Daarna is het ’s zomers aandoende weer eerst voorbij, vervolgt Kamphuis: “Vrijdag is de wind gedraaid naar het zuidwesten en is het met 15 tot 17 graden een stuk minder warm. Verder is er veel bewolking en vallen er enkele buien met kans op een slag onweer. Zaterdag is het vrij rustig weer met flinke perioden met zon, afgewisseld door wat stapelwolken. Vaak is het droog, maar er is kans op een lokale (onweers) bui. Dat alles bij een maximumtemperatuur rond de 19 graden. Zondag begint wellicht droog en met zon, maar eindigt met een enkele regen- of onweersbui bij 17 tot 19 graden.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden