Categorieën: Nieuws

Stadspartij: ‘Haalt college straks ook standbeeld van Jan Evert Scholten uit Stadspark?’

De Stadpartij is niet blij dat de raad zich nooit heeft kunnen uitspreken over de toekomst van de paardensport in het Stadspark. De Stadspartij zegt alles in het werk te stellen om de drafbaan, een erfenis van de Groningse industrieel Jan Evert Scholten, te behouden.
Jan Evert Scholten heeft via een legaat laten vastleggen dat de paardensport niet uit het Stadspark mag verdwijnen, zo stelt de Stadspartij. ”Ook al is de gemeente in de loop van de jaren het legaat kwijtgeraakt, is dat voor de Stadspartij nog geen reden om de afspraak niet na te komen. Of haalt het college straks ook het standbeeld van Jan Evert Scholten uit het Stadspark”, aldus fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij. “Niet voor niets prijkt het schilderij de Paardenkeuring van Otto Eerelman in de hal van het Stadhuis, is het Peerd van Ome Loeks een Gronings icoon en heeft de windvaan op de Martinitoren de vorm van een paard.”

Volgens de Stadspartij gebruikt het college het gebrek aan investeringen om afscheid te nemen van de drafbaan, zonder de gemeenteraad hierin te betrekken.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • als jan evert er nog geweest was dan had hij de gemeente kunnen afkopen, want het gaat natuurlijk domweg om geld. helaas is hij dood en valt er tegenwoordig meer te verdienen aan decibels dan aan paarden.

  • De paardenraces trekken per jaar minder publiek dan het Forum op een enkele dag.
    Het lijkt me heel verstandig om geen gemeenschapsgeld meer te steken in het faciliteren van een gokhal met paarden die rondjes rennen. Want meer dan dat is het niet.

  • De Scholtens waar mensen die met hun tijd mee gingen. Toen was de draverij het volkvermaak en nu dus grootschalige muziekevenementen. Jan Evert had het vast dus geen enkel probleem gevonden dat het Stadspark gemoderniseerd wordt.
    Overigens ... waarom kan die zeurende elite zelf dat geld voor de verbouwing niet voor elkaar krijgen? Of steekt men zelf toch liever die 80.000 euro in FC Gronigen omdat dat nou eenmaal meer netwerk oplevert?

  • Gaat het allemaal niet om. Het was een gift aan de stad Groningen, niet aan het Gemeentebestuur. Je kunt er dan op zijn minst de raad bij betrekken. Het hele park werd in de loop der jaren voortdurend verkracht. Nu resteren er staks nog 11 of 12 festivaldagen in het lelijkste park van Nederland. Van harte gefeliciteerd.

Recente berichten

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

25 minuten geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

58 minuten geleden

Groningen viert Koningsdag 2024 (foto’s)

Groningen viert zaterdag Koningsdag. In de binnenstad, in de wijken en in de dorpen zijn…

2 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

5 uur geleden

Groningen viert Koningsdag: vrijmarkten, oranje tompouces en muziek

Groningen viert zaterdag Koningsdag. Nadat er afgelopen nacht al op verschillende locaties in de stad…

5 uur geleden

Groene container lenen: “Al dat snoeiwerk in ondergrondse containers drukken is een heel gedoe”

Het is voorjaar en dat betekent dat het weer tijd is voor snoeiwerkzaamheden in je…

6 uur geleden