Categorieën: Nieuws

Eén klant per tien vierkante meter bij supermarkten en drogisterijen

Supermarkt- en drogisterijketens voeren per direct een deurbeleid in.  In de winkels mag nog maar één klant per tien vierkante meter aanwezig zijn.

Het Centraal Bureau Levensmiddelen draagt supermarkt- en drogisterijmanagers op om, middels beveiligers of speciaal aangesteld personeel, een deurbeleid te hanteren. De drogisterijen zullen werken met een beveiliger of houden het aantal klanten in de winkel beperkt door het meenemen van een mandje verplicht te stellen. Als de mandjes op zijn, dan is de winkel vol. Ook in supermarkten wordt het gebruik van winkelmandjes of karren verplicht.

De maatregelen volgen nadat het kabinet maandagavond strengere maatregelen afkondigde in verband met het coronavirus. Deze moeten de afstand tussen mensen in de openbare ruimte en winkels beperken tot anderhalve meter.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • En worden de mandjes na gebruik gedesinfecteerd zodat het niet allemaal een toneelspelletje is?

  • Slechts tien vierkante meter?

    Dat is niet veel. Wortel van tien is afgerond 3,2. En van die 3,2 bij 3,2 meter per persoon moet je ook nog een hoop niet vrije ruimte vloerruimte (schappen, vakkenvullersvullers, rolcontainer, pallets, kassa's etcetera) aftrekken.

    Tien vierkante meter? Is gewoon de ruimte van een klant in een gemiddeld volle supermarkt. Belang van neerbuigen van de Curve is schijnbaar nog steeds kleiner dan omzet/winst/marktaandeel. Triest.

  • Tsja, gister nog een kind dat aan het rondracen was met zo'n minikar in de supermarkt. Botst ie tegen mij en verschillende andere klanten aan, zag ik ook nog een snotterbel onder zijn neus. Kan dat kind verder niks aan doen, zal ook te jong zijn om te begrijpen wat er aan de hand is. Maar die ouder(s)... echt waar... Als je kind al mee moet nemen zorg dat ie bij je blijft. Want ook kinderen kunnen het verspreiden ook al vertonen ze geen symptomen.

  • Wat een ander ook doet het is nooit goed in de ogen van VSH.
    En dan ook nog suggereren dat men liever heeft dat mensen sterven dan dat de omzet een deuk oploopt.
    Wat weer een respectloos geleuter.

  • @VSH, als je in het midden van die 10m2 staat dan heb je rondom, zoals uit je eigen berekening blijkt, 1,6 meter ruimte. Ruim voldoende dus en dan heb je de ruimte van de anderen niet eens meegenomen. Prima maatregel dus

  • @ Groeboe.

    Als je van het totale vloeroppervlak de vaste zaken als schappen en kassa's, en het winkelpersoneel met oppervlakte van 7,07 vierkante meter (want 3,14 * 1,5 * 1,5) en door hen te vullen containers en pallets afhaalt, kom je op pak-em-beet 60% voor "vrije winkelruimte".

    Zes vierkante meter per klant (60% van 10m2) betekent dat je om de vier meter een klant hebt. Uitgaande van gangpaden à 1m50.

    Lijkt me de gemiddelde bezetting in een supermarkt. 10m2 klinkt goed, maar of het bijdraagt aan platter maken van de Curve? Geen idee. Doe mij maar 20m2. Twee klanten per pad (?).

    Frequentie van supermarktbezoek moet omlaag. Lastig omdat degene die voor een gezin bestaande uit vijf personen, één keer in de twee week boodschappen doet, voor hamster aangezien gaat worden. Klein nadeeltje.

  • VSH weet het weer beter. Ik heb vanavond met een karretje door een vrijwel lege super gezeuld en dat is stront irritant en ook niet veiliger, want met zo'n kutding ben je niet wendbaar.

Recente berichten

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

2 uur geleden

CDA en Stadspartij willen voetbalkraker op groot scherm: “Dit wordt een legendarische dag”

De wedstrijd FC Groningen tegen Roda JC komende vrijdag moet te zien zijn op een…

2 uur geleden

Oekraïners bakken tientallen taarten voor Bevrijdingsfestival: “Geld inzamelen voor schoolspullen in Oekraïne”

Bezoekers van het Bevrijdingsfestival in het Stadspark hebben zondag de mogelijkheid om taart te kopen.…

2 uur geleden

Handhavers waarschuwen bezoekers Noorderplantsoen voor alcoholverbod: “Boete is zonde”

Handhavers van de gemeente Groningen waarschuwen via sociale media dat er in delen van het…

3 uur geleden

Nieuwe zoektocht naar lichamen vijftien geëxecuteerde stakers Appèlbergen

Dit voorjaar is er een nieuw onderzoek gestart naar de vijftien vermiste lichaam van geëxecuteerde…

5 uur geleden

Honderden euro’s geboden voor kaartjes voetbalkraker Groningen tegen Roda JC

Op Marktplaats wordt er fanatiek geboden op kaartjes voor de voetbalwedstrijd FC Groningen tegen Roda…

6 uur geleden