Categorieën: Nieuws

Ook CDA vraagt provinciebestuur om extra steun voor ondernemers

De roep om een provinciaal noodfonds voor ondernemers klinkt steeds luider. Nu hoopt ook het CDA dat het provinciebestuur met aanvullende regelingen komt, voor ondernemers in nood door de coronacrisis. Vorige week vroegen de statenfracties van PVV, Forum voor Democratie en 50Plus het College van Gedeputeerde Staten al om de instelling van zo’n fonds.

Volgens de fractie staat ook in de provincie Groningen bij veel (familie)bedrijven en ZZP’ers het water aan de lippen. Daarom hoopt de fractie dat het provinciebestuur met aanvullend hulp komt,  bijvoorbeeld in de vorm van een noodfonds tegen 0% rente. Dit moet ondernemingen verleiden om nu te investeren. Ook vraagt de fractie om haar eigen betaaltermijn terug te brengen tot uitsluitend de periode die nodig is om facturen te verwerken. Daarnaast wil het CDA dat  MKB’ers en ZZP’ers de opcenten voor motorrijtuigenbelasting later mogen betalen.
innen?

De provincie heeft wel al afgekondigd dat het tijdens de coronacrisis vaker gaat uitbetalen aan crediteuren. Ook zijn de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij en haar regionale partners met het Ministerie voor Economische Zaken en Handel voor extra steun voor de regio’s.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • En laten we ook direct een fonds gaan opstarten waar ondernemers een percentage van de toekomstige inkomsten in gaan storten, zodat bij een crisis dat fonds kan worden aangesproken.
    Tevens is ook duidelijk geworden dat vele ondernemen op een zijden koord en geen enkele buffer hebben, dan moet je bij voorbaat al bij jezelf ten rade gaan wat je fout doet of dat je gewoon in een onrendabele business zit of zelf teveel geld uit de onderneming(pje) trekken.

  • 'Volgens de fractie staat ook in de provincie Groningen bij veel (familie)bedrijven en ZZP’ers het water aan de lippen.'
    Nu al, na een week of 2? Dan heb je ook geen vet op de botten....
    Maar goed, de belastingbetaler trekt de knip wel weer. Hopelijk is het dan wel gebeurd met de belastingvoordeeltjes voor ZZP-ers, en gaan ze gewoon meebetalen aan onze sociale voorzieningen.

Recente berichten

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

1 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

1 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

2 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

4 uur geleden

CDA en Stadspartij willen voetbalkraker op groot scherm: “Dit wordt een legendarische dag”

De wedstrijd FC Groningen tegen Roda JC komende vrijdag moet te zien zijn op een…

5 uur geleden

Oekraïners bakken tientallen taarten voor Bevrijdingsfestival: “Geld inzamelen voor schoolspullen in Oekraïne”

Bezoekers van het Bevrijdingsfestival in het Stadspark hebben zondag de mogelijkheid om taart te kopen.…

5 uur geleden