Categorieën: Nieuws

Appartementen binnentuin Pythagorascomplex één verdieping lager

De nieuwe appartementen in de binnentuin van het Pythagorascomplex raken hun bovenverdieping kwijt. Ze gaat terug van een hoogte van 6 meter naar 3,40 meter. Dat heeft wethouder Roeland van der Schaaf bekendgemaakt.

Projectontwikkelaar Teerling had veertien appartementen gepland op de binnenplaats van het complex aan de Stadhouderslaan, en daar hadden veel omwonenden grote moeite mee. Een mediator heeft met beide partijen gesproken om tot een oplossing te komen. Door de ingreep gaat het aantal appartementen terug naar acht. Ook komt er een schadevergoeding voor de ontwikkelaar.

De bouw van tien appartementen bovenop een rijksmonument aan de Blekerstraat is na overleg met de projectontwikkelaar helemaal afgeblazen. De gemeente wil helemaal af van het volbouwen van binnenterreinen en het optoppen van van bestaande panden.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Wat is dit toch ook een rare gemeente.

    Aan de ene kant megalomane bouwprojecten blindelings goedkeuren en de "bouwondernemer" schadeloos stellen als het dan tóch niet doorgaat en aan de andere kant een straat opbreken voor nieuwe gele steentjes en tegen de ondernemer in die straat zeggen: da's bedrijfsrisico.

    Waar zijn we nou helemaal mee bezig, Groningen?

  • Dat is ook bedrijfsrisico Bart. Of wou jij soms meebetalen aan het omzetverlies van die ondernemer via de belastingen?

  • Hij kan het mooi vertellen, deze van der Schaaf maar dit door hem ingezette beleid, zoals hij het noemt, had 20 jaar geleden al ingezet moeten worden. Echter in die periode heeft deze gemeente, destijds gerund door de PvdA, samen met de RUG en Hanzehogeschool een pact gesloten om deze stad vol te laten stromen met studenten. Nu is het mosterd na de maaltijd en zijn grote delen van deze stad tot in lengte van dagen verkloot mede door toedoen van hem en zijn voorgangers. En dan ook nog rhet lef hebben om over kwalitatief bouwen te spreken, waar het allemaal in beton gegoten hoogbouwtumoren voorzien van kijkgaten gaat. Alles voor de student, als het maar rendement oplevert.
    Het is toch te triest voor woorden dat een perceel, een binnenterrein van in dit geval het Pythagorascomplex, nu wordt volgebouwd met studentenhokken.

  • De gemeente Groningen zit klem. Doordat omwonenden een gerechtelijke procedure hebben aangespannen en gewonnen. In eerste aanleg had dit complex tot aan de grond moeten worden afgebroken. Waardoor de ontwikkelaar al had gedreigd met een schadeclaim. Omdat de vergunning al was verleend . Dit is een win-win situatie. Waardoor beide partijen een beetje verlies nemen! Maar de gemeente wil niet meer het risico lopen tot meer schadeclaims, door zich blind te varen op het uitgeven vergunningen en in een zelfde situatie terecht te komen. Daarom is er ook een nieuw beleid aangekondigd met strikte voorwaarden!

Recente berichten

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

3 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

3 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

4 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

5 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

7 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

7 uur geleden