Categorieën: Sport

Vertrek Sierhuis en komst Redan bij FC Groningen definitief

Het vertrek van Kaj Sierhuis van FC Groningen naar het Franse Stade Reims is definitief. Zijn vervanger is Daishawn Redan. De Amsterdammer, die zondag 19 wordt, komt over van Hertha BSC.

Redan wordt voor de rest van het seizoen gehuurd. “Daishawn is weliswaar een jonge speler, maar heeft bij Ajax, Chelsea, Jong Oranje en nu ook Hertha BSC wel in een omgeving gevoetbald waar veel wordt gevraagd en geëist”, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

“Wij zaten niet breed in onze spitsen en we zijn heel blij dat we er met de komst van Daishawn een extra optie bij hebben.” Redan speelt zaterdag nog niet mee tegen PEC Zwolle. Romano Postema start in de basis. Redan komt maandag naar Groningen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Dus een jongen van net 19 met amper ervaring bij de senioren moet de spits positie gaan redden ? ( 20 minuten bij Hertha BSC slechts )
    Bovendien moet het aanvalsspel ( zover je daar over kan spreken) worden aangepast aangezien deze jongen niet bepaald bekend staat om vasthouden van de bal laat staan koppen.
    Postema komt fysiek ook nog steeds te kort tussen de 'mannen', met deze twee jongen spelers kun je in principe alleen counter voetbal spelen.
    Desalniettemin is Redan natuurlijk wel een speciale speler, we zullen zien wat het gaat brengen.

  • Twee miljoen over gehouden aan een gehuurde speler van 21 en er een groter talent voor terug krijgen. Dan heeft Fleddiemaakmegek het toch echt erg goed gedaan. Redan komt uit de jeugd van Ajax, is daarna naar het belofteteam van Chelsea gegaan en daarna uitgeleend aan een grote Bundesliga club. Ook is hij één van de grootste talenten bij Jong Oranje. Volgens mij denken veel FC supporters werkelijk dat Groningen dan een stap omhoog is. Het is een stap omlaag voor die jongen, ten faveure van meer speeltijd. Dat is nog steeds geen garantie tot succes, maar gegeven de financiële situatie en kwaliteit van de selectie is dit, in ieder geval op papier, een behoorlijk goeie deal. Sierhuis is een leuke voetballer en had ook mijn sympathie, maar erg efficiënt was hij nog niet als spits. Ik zeg; goeie deal! Maar de FC heeft helaas de meest negatieve supporters van de eredivisie. Bij elke aankoop zeiken, een leeggelopen stadion, eigen spelers uitfluiten, geen enkele waardering voor mensen die de club van bijna failliet naar subtopper hebben gebracht, etc. En dat terwijl 'we' al jaar in, jaar uit, bij de eerste acht zitten en een beker hebben gewonnen. Realiteitszin alom. Er zijn clubs in de eerste divisie waar de aanhang trouwer is en ze een stuk realistischer zijn.

Recente berichten

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

3 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

6 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

7 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

7 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

8 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

11 uur geleden