Categorieën: Nieuws

‘Plan om kerk Pepergasthuis te bewonen was algemeen bekend, maar niet bij de directeur’

Volgens woningcorporatie Lefier heeft koper Jan Berry Drenth van begin af aan aangegeven dat hij wel in de kerk zou willen wonen en dat dit idee ook in de verkoopdocumenten was opgenomen. Volgens Lefier was dit wel bekend bij de bewoners, maar niet bekend bij Lefier-directeur Margriet Drijver.

“Wij ontkennen dus niet stellig dat de koper ideeën had met het pand. Wel begrijpen wij dat haar reactie op dit onderwerp bij u enige vraagtekens oproept. Maar het doet niets af aan onze open en transparante communicatie met onze bewoners. Wij hebben hen én de huurdersorganisatie vanaf het begin meegenomen in de plannen”, zo stelt woordvoerder Elza Bulstra in een reactie op de uitspraken van Drijver bij OOG, afgelopen dinsdag.

Verder benadrukt Lefier dat ze wil dat het Pepergasthuis ook na verkoop in goede handen blijft. “Indien de beoogd koper een andere invulling zou willen geven aan dit monument, zal hij daarvoor toestemming moeten vragen bij de gemeente.”

In onderstaande video de uitspraak van directeur Margriet Drijver:

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Vraag me af of het eigenlijk wel zo'n mooie plek is om te wonen. Van donderdagnacht t/m zaterdagnacht doe je toch geen oog dicht i.v.m uitgaanspubliek?

  • U moet maar niet luisteren naar onze directeur. Wat zij zegt is niet gebaseerd op enige kennis. Wij weten ook niet waarom we een directeur hebben en doen gewoon waar we zelf zin in hebben. In het vervolg kunt u beter de perswoordvoerder benaderen en de directeur met rust laten in haar ivoren torentje. Dat voorkomt misverstanden. Wij zijn er altijd transparant over geweest dat we sociale huurwoningen van historisch belang verkwanselden aan een zonnekoninkje dat er paleis wou houden, dus dan is het goed.

  • Als mw Drijver niet op de hoogte was, dan vraag ik me af of zij wel geschikt is/was als (dure) interim-directeur. Zo'n belangrijk onderwerp voor de stad/bewoners etc. vergt vooraf wel goede inlezing en daarbij inleving. In de reportages spreekt zij zichzelf voortdurend tegen. Hoe zit het eigenlijk met de overige leden van de RvB van Lefier? Ik ben benieuwd of de volgende directeur van Lefier, mw. Dost beter op de hoogte is van het reilen en zeilen van Lefier en meer inlevingsvermogen heeft en oog heeft voor de historie en de cultuur.

  • Zowel J.B. Drenth als Lefier (bij monde van de incapabele Margriet Drijver) zijn minder geïnteresseerd in behoud van waardevol cultureel erfgoed in het belang van de stad Groningen en bewoners, als wel in ordinair WINST maken. Wie dat nu nog ontkent is wel heel erg naïef.

  • En dat de nieuwe directeur hopelijk meer oog heeft voor de integriteit van de organisatie , voor de inspraak van huurders en vooral voor het woongenot van de huurders.

  • Het gaat erom, dat Lefier en M. Drijver cultuurbarbaren zijn. Als ze een goed bestuurder was geweest, let je op, als zo'n enorm historisch, eeuwenoud pand wordt verkocht. Dat doe je toch niet aan een particulier? Hoe ongelofelijk ongeschikt ben je dan voor die functie.
    En wat Lefier betreft, weten we nu, wat dat voor een instelling is : geldwolven met geen enkel gevoel of kennis van geschiedenis, traditie of cultuur. Je zal daar maar een huis van huren, dan heb ik medelijden met diegene.

  • Hoe lang blundert men bij Lefier nog door? Wie zijn het kind van de rekening van deze faalbaasjes-cultuur? Gewone burgers en sociale huurders. Begin van een oplossing: erkennen dat je niet in staat bent het Pepergasthuis op een voor bewoners, kerkgangers, gemeente en stadjers acceptabele manier te verkopen. Dit gaat de expertise blijkbaar te boven.

    Oplossing: Lefier moet de regie uit handen geven. De gemeente kan dan naar partijen zoeken die het goede voor hebben met het Pepergasthuis, zoals het GMF, stichtingen en een andere woningcorporatie. Er kan een redelijke koopsom worden afgesproken waar Lefier dan genoegen mee moet nemen. Als je het Pepergasthuis vergelijkt met een kind en Lefier met de ouders is het volstrekt duidelijk dat Lefier uit de ouderlijke macht moet worden ontzet!

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

4 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

6 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

7 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

7 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

9 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

10 uur geleden