Categorieën: Nieuws

Slachtoffers bioscoopmoord kwamen uit Slochteren: “Ze maakten al jaren schoon”

De twee slachtoffers van de bioscoopmoord zaterdag kwamen uit Slochteren. Het betreft een echtpaar dat al jarenlang de bioscoop schoonmaakt. Dat melden verschillende media.

Het Algemeen Dagblad sprak met een halfbroer van één van de slachtoffers. “Ze werkten altijd ’s ochtends en begonnen rond 07.30 uur met hun werkzaamheden”, laat de man aan de krant weten. Wat er zaterdagochtend precies gebeurt is, is nog een groot raadsel. Voor zover bekend zijn de lichamen in het trappenhuis van de bioscoop gevonden. De politie wil dit niet bevestigen. Eveneens kan men nog niet aangeven wat de identiteit is van de slachtoffers. “Wij vinden het heel belangrijk dat we eerst de familie volledig informeren. Zo lang dat niet gelukt is treden wij nog niet naar buiten met gegevens over de identiteit”, aldus een politiewoordvoerder.

Politie op zoek naar een concrete verdachte
Rond 09.20 uur werden de lichamen gevonden. De politie begon direct met een groot onderzoek dat de rest van de dag zou duren. In de avond liet men weten dat men op zoek is naar een 33-jarige man. Hij wordt verdacht de twee slachtoffers om het leven te hebben gebracht. De politie is met man en macht op zoek naar hem en heeft daarbij ook de hulp ingeroepen van de burgers. De verdachte heeft een woning in Rotterdam. Volgens het Algemeen Dagblad hebben agenten zaterdagavond een inval gedaan in deze woning.

Vaker in aanraking met politie en justitie
Het Dagblad van het Noorden meldt dat de verdachte zo goed als zeker afgelopen donderdag voor de politierechter stond. Op 11 april vorig jaar zou hij staande zijn gehouden omdat hij reed onder invloed van cannabis. Het Algemeen Dagblad weet te melden dat de verdachte ook in 2018 voor de rechter stond. In Dordrecht zou hij verschillende agenten hebben geschopt en geslagen nadat hem gesommeerd was een woning te verlaten.

“De afgelopen jaren ging het steeds slechter”
Dezelfde krant sprak ook met verschillende buurtbewoners en familieleden van de verdachte. “Een verwarde man, verwilderd en altijd op zichzelf”, zo wordt hij omschreven in de krant. Familieleden hadden weinig contact met hem omdat hij verward was en niet open stond voor een dialoog. Een jaar of acht geleden kwam de man samen met zijn vader in Rotterdam te wonen. Na het overlijden van zijn vader werd hij vaak gezien met een vriendin met wie hij een dochtertje had. Toen de relatie na veel ruzie over ging en hij een verbod kreeg om zijn dochtertje te zien ging het mis. “Hij had psychische problemen. Je zag dat het steeds slechter met hem ging”, zeggen buurtbewoners. Toch kunnen ze moeilijk begrijpen dat hij gezocht wordt voor de moorden in Groningen. “We hebben het er allemaal over. Dit kan gewoon niet.”

Mensen die meer informatie hebben over de verdachte, of weten waar hij nu verblijft wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0800 60 70 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Die arme agent tweede van rechts lijkt iets afschuwelijks gezien te hebben. De dader is niet door psychose geweldadig geworden. Dat geweld houdt op als de bron van angst niet meer gevaarlijk lijkt. Leidt niet tot slachtpartijen. Dit is het werk van een kwaadaardige sadistische hufter geweest. Geen genade bij zijn arrestatie.

    Disclaimer: ben zelf lijdend voorwerp geweest van psychoses van paranoïde schizofrenie.

  • Mijn "disclaimer" heb ik fout geformuleerd. Had moeten staan.

    Ben zelf lijdend voorwerp geweest van zich geweldadig uitende psychoses van iemand uit mijn omgeving die leed/lijdt aan paranoïde schizofrenie.

  • Ik kende Rinus V persoonlijk, en kan met zekerheid zeggen dat deze Turk fysiek zonder wapens geen schijn van kans had tegenover Rinus. Het moet een laffe aanval zijn geweest van die Turkse viezerik.

  • Pfff zijn eigen familie geeft amper tot geen contact met hem hij mag z'n dochtertje niet zien hallo Nederland doe je ogen open word altijd gegooit op psychische reden nou mijn mening geef een retourtje deze man is gevaar voor de samenleving anders had de familie wel contact en mocht ie z'n dochtertje wel zien!!!! Weg ermee weer twee onschuldige mensen slachtoffer van een idioot!!

  • @VSH
    Het lijkt me beter om in dit soort situaties niet zelf te speculeren over de toedracht en achtergronden. Je weet helemaal niks van de situatie en de gemoedstand of evt ziektebeeld van de verdachte. In zo’n situatie is het chic om te zwijgen.

  • @Wilma , vertel dat maar aan de nabestaanden. Hij is gewoon de dader en daar zet ik een hele dikke punt achter, ik hoop dat hij gruwelijk lijdt onder de schotwond(en).
    Wat een andere daar wat vindt zal mij een complete rotzorg zijn.

  • Ja, ja, en maar blijven volhouden dat Nederland geen buitenlandersprobleem kent volgens de knuffellaars, overheid en politiek. Onbegrijpelijk ook dat het hele kabinet nog mag aanblijven na het in mijn ogen medeplichtig zijn van geweld op geweld en dood op dood in Nederland en het dagelijks overal blootstellen van burgers aan duizenden geloofswaanzinnigen en extremisten, de zogenaamde " zielige eenzamen".

    Zelfs isis leden worden (ooit) hierheen gehaald in een schijnproces en worden deze soldaten na een "foei" straf losgelaten in de maatschappij met alle dramatische gevolgen van dien. Hoe geestelijk beperkt zijn Nederlanders hier begrip voor op te brengen en dit alles nog langer te tolereren!!??

    Het laatste woord is hier nog niet over gesproken, dit is m.i. nog maar het begin van een grotere epidemie. Dit is niet zomaar een griepgolfje wat zomaar even overwaait.

  • Ook ik heb in mijn leven vele tegenslagen gekend ..

    Maar om op rooftocht te gaan en mensen vermoorden.

    Dit riekt naar een vrijheidsstraf van 30 jaar + TBS. Met enige aftrek van mogelijk 2 jaren. Dit als een gekwalificeerde doodslag. In Nederland worden nog steeds geen straffen ( 2 x doodslag) bij elkaar opgeteld. En levenslang in verband met het Europees arrest doen de rechters niet meer. Omdat je de kans loopt om na 25 jaar onbehandeld terug te keren in de maatschappij.

Recente berichten

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

1 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

3 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

4 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

4 uur geleden

Groningen viert Koningsdag 2024 (foto’s)

Groningen viert zaterdag Koningsdag. In de binnenstad, in de wijken en in de dorpen zijn…

5 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

8 uur geleden