Slachtoffers bioscoopmoord kwamen uit Slochteren: “Ze maakten al jaren schoon”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De twee slachtoffers van de bioscoopmoord zaterdag kwamen uit Slochteren. Het betreft een echtpaar dat al jarenlang de bioscoop schoonmaakt. Dat melden verschillende media.

Het Algemeen Dagblad sprak met een halfbroer van één van de slachtoffers. “Ze werkten altijd ’s ochtends en begonnen rond 07.30 uur met hun werkzaamheden”, laat de man aan de krant weten. Wat er zaterdagochtend precies gebeurt is, is nog een groot raadsel. Voor zover bekend zijn de lichamen in het trappenhuis van de bioscoop gevonden. De politie wil dit niet bevestigen. Eveneens kan men nog niet aangeven wat de identiteit is van de slachtoffers. “Wij vinden het heel belangrijk dat we eerst de familie volledig informeren. Zo lang dat niet gelukt is treden wij nog niet naar buiten met gegevens over de identiteit”, aldus een politiewoordvoerder.

Politie op zoek naar een concrete verdachte
Rond 09.20 uur werden de lichamen gevonden. De politie begon direct met een groot onderzoek dat de rest van de dag zou duren. In de avond liet men weten dat men op zoek is naar een 33-jarige man. Hij wordt verdacht de twee slachtoffers om het leven te hebben gebracht. De politie is met man en macht op zoek naar hem en heeft daarbij ook de hulp ingeroepen van de burgers. De verdachte heeft een woning in Rotterdam. Volgens het Algemeen Dagblad hebben agenten zaterdagavond een inval gedaan in deze woning.

Vaker in aanraking met politie en justitie
Het Dagblad van het Noorden meldt dat de verdachte zo goed als zeker afgelopen donderdag voor de politierechter stond. Op 11 april vorig jaar zou hij staande zijn gehouden omdat hij reed onder invloed van cannabis. Het Algemeen Dagblad weet te melden dat de verdachte ook in 2018 voor de rechter stond. In Dordrecht zou hij verschillende agenten hebben geschopt en geslagen nadat hem gesommeerd was een woning te verlaten.

“De afgelopen jaren ging het steeds slechter”
Dezelfde krant sprak ook met verschillende buurtbewoners en familieleden van de verdachte. “Een verwarde man, verwilderd en altijd op zichzelf”, zo wordt hij omschreven in de krant. Familieleden hadden weinig contact met hem omdat hij verward was en niet open stond voor een dialoog. Een jaar of acht geleden kwam de man samen met zijn vader in Rotterdam te wonen. Na het overlijden van zijn vader werd hij vaak gezien met een vriendin met wie hij een dochtertje had. Toen de relatie na veel ruzie over ging en hij een verbod kreeg om zijn dochtertje te zien ging het mis. “Hij had psychische problemen. Je zag dat het steeds slechter met hem ging”, zeggen buurtbewoners. Toch kunnen ze moeilijk begrijpen dat hij gezocht wordt voor de moorden in Groningen. “We hebben het er allemaal over. Dit kan gewoon niet.”

Mensen die meer informatie hebben over de verdachte, of weten waar hij nu verblijft wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0800 60 70 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Deel dit artikel: