Categorieën: Nieuws

Rechtbank NN: Onderzoek omtrent ‘onrust’ in organisatie is ‘serieuze optie’

De Rechtbank Noord-Nederland komt aanstaande maandag naar buiten met de stappen die de organisatie wil zetten om de onrust binnen het instituut te lijf te gaan. De rechtbank laat via RTV Drenthe nu al weten dat een onderzoek een ‘serieuze optie’ is.

“Het gerechtsbestuur toont zich bezorgd over de onrust in de organisatie en wil hierover zo spoedig mogelijk het gesprek aangaan”, zo stelt de rechtbank tegenover RTV Drenthe. “Op dit moment zijn we intensief in overleg met elkaar. De mogelijkheid van een onderzoek is daarbij aan de orde en een serieuze optie.”

Drie rechters van de Rechtbank Noord-Nederland hebben zich dinsdag in een artikel op Mr.nl kritisch uitgelaten over het werkklimaat binnen het instituut. Volgens de rechters bereikte de onvrede een kookpunt door het vervangen van de bedrijfsarts, het vertrek van drie management-assistentes, het beëindigen van de kritische columns van rechter Edzard van Weringh op het interne netwerk Intro en het aftreden van rechter Sietske Dijkstra als voorzitter van de integriteitscommissie.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Rechtbank doet een onderzoek naar zichzelf? Hoeven we niet al te hoge verwachtingen van te hebben. Rechtbankpresident Maria van de Schepop lijkt wat sociale vaardigheden betreft van hetzelfde kaliber als ex-burgemeester Pauline Krikke van Den Haag. Autoritair en zonnekoninkjesgedrag. Dus vooral goed in ruziemaken.

  • v/d Schepop zit nog midden in het verbindingsproces: "De verschillende mentaliteiten van de Drent, de Groninger en de Fries zijn inderdaad zeer aanwezig, reageert Van de Schepop die zelf uit de Randstad afkomstig is: “Als je hier zit, voel je wat het is. Het komt overal terug. Het is prachtig, maar soms ook ingewikkeld".

  • En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Als je op andere rechtbanken gaat rondvragen (Arnhem, Utrecht) hoor je dezelfde verontrustende berichten. Rechters en juristen geven geen feedback meer aan leidinggevenden, want dat heeft consequenties. Het moet weer gaan over de kwaliteit van uitspraken in plaats van productienormen etc. Meer rechters/juristen, minder managers!

Recente berichten

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

6 minuten geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

2 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

2 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

3 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

4 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

4 uur geleden