Categorieën: Nieuws

In vier dagen 1500 handtekeningen tegen hondenbelasting

De petitie ‘Groningers tegen hondenbelasting’ is in de eerste vier dagen dat hij online staat 1500 keer ondertekend.

‘Een geweldig resultaat maar we moeten nog veel meer handtekeningen hebben!’, meldt de club. Er is een flyer gemaakt die verspreid wordt bij dierenwinkels, supermarkten en uitlaatplekken.

‘Ondanks dat in veel gemeentes in Nederland de hondenbelasting is afgeschaft wordt in de gemeente Groningen de hondenbelasting met 3,5% verhoogd. Buitenproportioneel hoog. Teken mee met deze petitie om hiermee deze verouderde belasting af te schaffen!’

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Binnenkort een petitie tegen de wegenbelasting.

    Ik schat met gemak 2 miljoen ondertekenden. Want wie wil er geen belasting betalen.

  • Honden produceren stront en eten vlees, voor hondenbezitters bestaat er geen stikstof probleem. Echter geen protest vanuit de sekte van Thieme. ( u weet wel de partij die kortgeleden gehalveerd is )

  • @ Sjoerd: belasting betalen wil niemand natuurlijk. Maar de overheid moet nu eenmaal ook dingen betalen die ons allemaal aangaan. Wegenbelasting gaat naar het onderhoud en de aanleg van wegen. Dan is het duidelijk waar je als autobezitter voor betaalt. Maar hondenbelasting gaat niet naar zaken waar de hondenbezitter iets aan heeft. Geen aanleg van speelveldjes, losloopgebieden of voorlichting over verantwoord omgaan met honden, geen korting op puppycursussen, en al helemaal niet naar het opruimen van hondenpoep, zelfs niet naar gratis zakjes of extra prullenbaken. Als hondenbezitter word je alleen maar extra belast voor de algemene pot. En dat is oneerlijke belasting. Laten ze in Groningen maar een fietsbelasting heffen, per fiets een tientje, dan kunnen daar de hoognodige voorzieningen van worden betaald.

  • @LPdeV ..

    Enig idee, wat de instanties kosten, als ze weer ergens een burenruzie moeten sussen wegens het vergallen van andermans woongenot door het hondengeblaf.

    Ook de zorgpremie schiet omhoog. Menigeen krijgt gezondheidsklachten wegens deze overlast van hondengeblaf.

    NB Ook wegenbelasting/motorrijtuigenbelasting komt toe aan de pot algemene middelen

  • @ Sjoerd: 20% van de mensen is een fervent hondenhater en vindt alles wat met honden te maken heeft irritant (hoor jij bij waarschijnlijk). 25 % is een fervent hondenliefhebber (hoor ik bij, ook al stap ik niet graag in de hondenpoep en vind ik het vreselijk als ik een hond met verlatingsangst hoor blaffen.). De overige mensen hebben een wat gematigder mening, waarbij de sympathie meer naar de hondenliefhebbers - en de honden - uitgaat dan naar de hondenhaters. Dit bleek toen de gemeente een enquete uitvoerde naar het losloopbeleid in het Noorderplantsoen. De gemeente geloofde de uitkomsten van de eerste enquete niet, omdat die zo positief uitviel voor de hondenliefhebbers. De tweede enquete viel echter nog positiever uit voor de honden en hun baasjes, terwijl er bewust mensen zonder hond naar hun mening werd gevraagd. Je mag van mensen met honden best verantwoord gedrag eisen, maar dat bereik je niet met een torenhoge oneigenlijk geheven belasting. Integendeel zelfs.

  • De omroepbijdrage werd niet afgeschaft, het specifiek innen, maar anders opgevoerd. Indirect werd er nog steeds betaald via het belastingstelsel.

    @LPdeV .. Ik ben een dierenvriend, heeft zelf 2 poezen, maar wel een hondengeblafhater

  • Het zelfde gebeurt in veel gemeenten waar de hondenbelasting wordt afschaft, Daar verhogen ze de OZB. Dan is ie daar zeker ook niet afgeschaft mijnheer de betweter. (Ja jij Sjoerd). Ik vermoed dat jij geen OZB betaalt dus ik stel voor dat Groningen in plaats daarvan de afvalstoffenheffing verhoogt zodat Sjoerd er ook aan mee mag betalen.

  • @Marc

    Daarom ageer ik ook > https://www.oogtv.nl/2019/10/150-000-euro-voor-kwf-dankzij-rennende-vindicaters/

    Al die bedragen worden mij te veel Marc. Ook zal ik mijn ondernemersaftrek verliezen! Er komt dan weliswaar een belastingvrije drempel, maar dit is nog steeds een ongewis, hoe dit zal worden ingevuld.

    Daarnaast ook de verplichting van een arbeidsongeschiktheidsverzekering van honderden euro's per maand.

    En dan nog de reguliere lasten, van boodschappen tot energie. Welke ook alsmaar duurder worden via de BTW en een overheidsheffing

    Berg mij maar op!

Recente berichten

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

2 uur geleden

Groningen viert Koningsdag: vrijmarkten, oranje tompouces en muziek

Groningen viert zaterdag Koningsdag. Nadat er afgelopen nacht al op verschillende locaties in de stad…

2 uur geleden

Groene container lenen: “Al dat snoeiwerk in ondergrondse containers drukken is een heel gedoe”

Het is voorjaar en dat betekent dat het weer tijd is voor snoeiwerkzaamheden in je…

3 uur geleden

Drs. Vijfje bereikt play-offs voor kampioenschap, PKC in de wachtkamer

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben vrijdagavond het benodigde punt gepakt om mee te doen…

12 uur geleden

Donar verliest in slotseconden van Spirou Basket

Donar heeft vrijdagavond in Charleroi niet kunnen winnen van Spirou Basket. De Groninger basketballers stonden…

12 uur geleden

Koningsdag: zachter, een waterig ‘oranjezonnetje’ en hier en daar een bui

Koningsdag brengt qua temperatuur verlichting in de ietwat kille afgelopen periode. Droog blijft het waarschijnlijk…

13 uur geleden