In vier dagen 1500 handtekeningen tegen hondenbelasting

nieuws

De petitie ‘Groningers tegen hondenbelasting’ is in de eerste vier dagen dat hij online staat 1500 keer ondertekend.

‘Een geweldig resultaat maar we moeten nog veel meer handtekeningen hebben!’, meldt de club. Er is een flyer gemaakt die verspreid wordt bij dierenwinkels, supermarkten en uitlaatplekken.

‘Ondanks dat in veel gemeentes in Nederland de hondenbelasting is afgeschaft wordt in de gemeente Groningen de hondenbelasting met 3,5% verhoogd. Buitenproportioneel hoog. Teken mee met deze petitie om hiermee deze verouderde belasting af te schaffen!’

Deel dit artikel:

 1. Honden produceren stront en eten vlees, voor hondenbezitters bestaat er geen stikstof probleem. Echter geen protest vanuit de sekte van Thieme. ( u weet wel de partij die kortgeleden gehalveerd is )

 2. @ Sjoerd: belasting betalen wil niemand natuurlijk. Maar de overheid moet nu eenmaal ook dingen betalen die ons allemaal aangaan. Wegenbelasting gaat naar het onderhoud en de aanleg van wegen. Dan is het duidelijk waar je als autobezitter voor betaalt. Maar hondenbelasting gaat niet naar zaken waar de hondenbezitter iets aan heeft. Geen aanleg van speelveldjes, losloopgebieden of voorlichting over verantwoord omgaan met honden, geen korting op puppycursussen, en al helemaal niet naar het opruimen van hondenpoep, zelfs niet naar gratis zakjes of extra prullenbaken. Als hondenbezitter word je alleen maar extra belast voor de algemene pot. En dat is oneerlijke belasting. Laten ze in Groningen maar een fietsbelasting heffen, per fiets een tientje, dan kunnen daar de hoognodige voorzieningen van worden betaald.

 3. @LPdeV ..

  Enig idee, wat de instanties kosten, als ze weer ergens een burenruzie moeten sussen wegens het vergallen van andermans woongenot door het hondengeblaf.

  Ook de zorgpremie schiet omhoog. Menigeen krijgt gezondheidsklachten wegens deze overlast van hondengeblaf.

  NB Ook wegenbelasting/motorrijtuigenbelasting komt toe aan de pot algemene middelen

 4. @ Sjoerd: 20% van de mensen is een fervent hondenhater en vindt alles wat met honden te maken heeft irritant (hoor jij bij waarschijnlijk). 25 % is een fervent hondenliefhebber (hoor ik bij, ook al stap ik niet graag in de hondenpoep en vind ik het vreselijk als ik een hond met verlatingsangst hoor blaffen.). De overige mensen hebben een wat gematigder mening, waarbij de sympathie meer naar de hondenliefhebbers – en de honden – uitgaat dan naar de hondenhaters. Dit bleek toen de gemeente een enquete uitvoerde naar het losloopbeleid in het Noorderplantsoen. De gemeente geloofde de uitkomsten van de eerste enquete niet, omdat die zo positief uitviel voor de hondenliefhebbers. De tweede enquete viel echter nog positiever uit voor de honden en hun baasjes, terwijl er bewust mensen zonder hond naar hun mening werd gevraagd. Je mag van mensen met honden best verantwoord gedrag eisen, maar dat bereik je niet met een torenhoge oneigenlijk geheven belasting. Integendeel zelfs.

 5. De omroepbijdrage werd niet afgeschaft, het specifiek innen, maar anders opgevoerd. Indirect werd er nog steeds betaald via het belastingstelsel.

  @LPdeV .. Ik ben een dierenvriend, heeft zelf 2 poezen, maar wel een hondengeblafhater

 6. Het zelfde gebeurt in veel gemeenten waar de hondenbelasting wordt afschaft, Daar verhogen ze de OZB. Dan is ie daar zeker ook niet afgeschaft mijnheer de betweter. (Ja jij Sjoerd). Ik vermoed dat jij geen OZB betaalt dus ik stel voor dat Groningen in plaats daarvan de afvalstoffenheffing verhoogt zodat Sjoerd er ook aan mee mag betalen.

 7. @Marc

  Daarom ageer ik ook > https://www.oogtv.nl/2019/10/150-000-euro-voor-kwf-dankzij-rennende-vindicaters/

  Al die bedragen worden mij te veel Marc. Ook zal ik mijn ondernemersaftrek verliezen! Er komt dan weliswaar een belastingvrije drempel, maar dit is nog steeds een ongewis, hoe dit zal worden ingevuld.

  Daarnaast ook de verplichting van een arbeidsongeschiktheidsverzekering van honderden euro’s per maand.

  En dan nog de reguliere lasten, van boodschappen tot energie. Welke ook alsmaar duurder worden via de BTW en een overheidsheffing

  Berg mij maar op!

 8. @Marc

  Hoe dacht je dat de regering van destijds het financiële gat voor de NPO van 850 MILJOEN anders te dichten. Het ongemoeid laten! Nee Marc!

  De term ‘kijk- en luistergeld’ werd afgeschaft, maar via andere wegen geïnd. Bovendien de bijkomstigheid van nieuwe technologieën. Waardoor er ook andere manieren van kijken en luisteren waren. En in dat geval ook niet meer viel te controleren.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Kijk-_en_luistergeld

  Trusten!

 9. Je spoort niet Sjoerd. Ik zeg: De omroepbijdrage is ook ooit afgeschaft. Jij vindt van niet en geeft een link naar een wikipedia-artikel waar in staat:

  Met ingang van 1 januari 2000 werd de omroepbijdrage inderdaad afgeschaft en worden de programma’s van de publieke omroep uit belastingopbrengsten betaald. Ter compensatie van deze afschaffing werd het tarief van de eerste schijf van de inkomstenbelasting verhoogd met 1,1 procentpunt.[5][6]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *