Categorieën: Nieuws

Stikstof en gasdossier doen bij provincie wenkbrauwen fronsen

Gedeputeerde Staghouwer ziet in de miljoenennota en troonrede twee zaken die de wenkbrauwen doen fronsen.

‘Allereerst stikstof. Daar wordt maar weinig over gesproken, terwijl het een groot probleem is. De keuzes die hiervoor gemaakt moeten worden moeten landelijk genomen worden. Daar is maar 1,2 miljoen voor gereserveerd. Dat is te weinig. Wat er moet gebeuren kan niet alleen op de bordjes van de provincies geschoven worden.

Ten tweede het gasdossier. Er zijn geen teksten over in de miljoenennota geweest. Dat kan positief zijn: er wordt aan gewerkt. Aan de andere kant moeten wij daardoor weer scherp zijn. Als het geen plek heeft in de miljoenennota, moeten wij er extra alert op zijn dat de afspraken nagekomen worden. Het feit dat het in de troonrede staat, laat zien dat het topprioriteit is, maar het staat niet in de miljoenennota en dat is reden tot alertheid’.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

 • Stikstofproblematiek is in feite beleid via de rechter. Dat is onwenselijk en problematisch omdat het ook zaken tegenhoudt die juist goed voor het milieu zijn. Een rechter houd geen rekening met de gevolgen van zijn uitspraak. De politiek zal dus met nieuwe wetgeving moeten komen. Anders is dit het ultieme nimby-wapen.

 • Het is de vraag of de financiële nabeschouwingen van vandaag nog doorgaan in de tweede kamer. Ernstig, wat er vanochtend is gebeurd mbt onze rechtstaat in Amsterdam. Dat zelfs advocaten vogelvrij zijn verklaard. Nog nooit vertoond. Daar valt een nabeschouwing van in het niet.

 • Zeg Marc,

  In onze Trias Politica zijn ook dit onderdelen in het democratisch proces. Een rechter is niet gehouden aan gevolgen. Schrikt enorm van je beperkte no nonsens demagogiek. En gevaarlijk bovendien. Door een instantie te verheven boven de rechtsstaat. Omdat het jouw niet goed uitkomt.

 • De politiek kan wetten wijzigen Sjoerd. Daar is niets demagogisch aan. Als een wet niet goed uitpakt kun je er gewoon wat aandoen als je daar een democratische meerderheid voor hebt in de kamers.Je begrijpt klaarblijkelijk niet zoveel van ons staatsbestel.

 • Dat klopt! Binnen de Nederlandse wetgeving. Of het wenselijk is als een verhaal apart. Het kan namelijk ook het aanzien van de politiek schaden.

  Maar in dit geval kan het niet, omdat de EU wetgeving verheven is boven de onze. En dit komt voort vanuit de EU wetgeving. En RvS is gehouden aan de EU wetgeving. Heeft wel advies gevraagd aan het Europees Hof, maar RvS kreeg uiteindelijk een NUL op het rekest. Uiteindelijk voldeed het Nederlands beleid niet aan de Europese regels. En gaat tegenwoordig door het leven als de STIKSTOFUITSPRAAK

  Je begrijpt er dus niet zoveel van !

 • NEXIT ..!! Welke Europese regels ? Opgelegde wetten ?

  Nexit .. Welke pensiongelden ? Ingepikt door de Eu ..

  Nexit .. Welke Miljarden elke keer "WEER". moet worden bijgestort in een Europese schatkist omdat die leeg is ?
  Tja ..lekker bijdrukken ..probleem opgelost toch ?
  Die Engelsen zijn nog niet zo achterlijk #Brexit.
  Stikstof probleem ?
  Die lossen wijzelf wel op Brussel ..!!
  Zoals alle "problemen"..die van ons zijn... steeds worden opgelost.
  Aanzien van de politiek ?
  U hebt de TROON -rede gezien ?
  Er is straks geen Nederland meer.
  U mag zich afvragen wie zijn schuld dat dan is .

 • Inderdaad René ..

  Wat de politiek wel kan doen is een referendum uitschrijven, maar deze werd onlangs afgeschaft door oa D66. Ze kennen de sentimenten in Nederland. En maken nu gebruik via allerlei statistiekenbureaus, ook Een Vandaag met als uitkomst alsof wij allemaal Eurofiel zijn geworden.

  Toen wij in 2005 naar de stembus gingen wegens een referendum ivm de grondwet van de EU, lag het percentage op ruim 62% tegen de EU. Sindsdien is de EU een steeds meer dominantere rol gaan spelen. Ook in het inkomen van de Nederlander en inderdaad de pensioenen. Ook een bankenunie sindsdien Waardoor de ECB nu ook min of meer een deel van de gewenste politiek opeist vanuit Brussel. The UK en zijn Brexit bevinden zich in een patstelling tov de EU. Omdat de EU hen niet wenst toe te laten tot de markt. En omdat The UK niet wenst te voldoen aan de regels die de EU hen nu voorschrijft. Een een mislukte Brexit is wel iets waar de overige lidstaten straks mee kunnen en zullen pronken. Om de Nederlander nog meer in de kiem te smoren, door te verwijzen naar deze mislukte Brexit. Onder het mom, wat er op stapel staat, als wij voor een Nexit zouden kiezen.

  De EU is steeds meer als een zichzelf gecreëerde dictator gaan gedragen. Vroeger lag de markt in Europa voor iedereen open. Muv het voormalig Oostblok. Het functioneerde goed. Nu wordt het misbruikt door de EU om The UK te gehoorzamen! Noorwegen heeft zich verstandig buitengesloten van dit alles. Die zagen al in een zeer vroeg stadium de bui hangen. Wel zijn er akkoorden met de EU, maar in een veel beter opzicht dan The UK. Dit alles heeft dan ook te maken met de grondstof waar Noorwegen nogal rijk in is. De EU is nogal afhankelijk van Noorwegen, waardoor Noorwegen de EU meer op de knieën kon dwingen.Al en met al is dit een proces aangaande de Brexit om de EU belangrijk te maken. Zodat de Nederlander zich wel 2 maal bedenkt om voor een Nexit te kiezen. Helaas zijn de Nederlanders goedgelovige kuddedieren. Die te veel leunen op wat politiek Den haag hen verteld. En de parlementaire 'journalisten' rond het Haagse daarentegen voornamelijk voorlichters namen dezelfde politiek om het volk nog verder te indoctrineren.

  NB de rekenrente mbt de pensioenen is een beleid van Politiek Den Haag en niet van de ECB! Dit terwijl de pensioenkas klotsen tegen de plinten.

Recente berichten

Persoon te water geraakt bij Oostersluis; schipper aangehouden

De politie kreeg donderdagavond een melding van een persoon die te water is geraakt bij…

5 minuten geleden

Het Groningse leven van vroeger in openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum

Soms hoef je voor mooie vakantie-ervaringen niet het vliegtuig te pakken. Groningers die op zoek…

1 uur geleden

Vernieuwde zuidelijke ringweg laatste weekend augustus feestelijk geopend

De nieuwe zuidelijke ringweg wordt 1 september in zijn geheel geopend, een belangrijke mijlpaal voor…

2 uur geleden

Twee personen opgepakt na verdenking van bezit en handel in verdovende middelen

De politie deed gisteren op twee verschillende locaties op de Goudlaan in de stad en…

4 uur geleden

Muntingbrug voor fietsers en voetgangers kleine week gesloten

De Muntingbrug, de fietsbrug over het Noord-Willemskanaal, is van aanstaande maandagochtend tot vrijdag 2 augustus,…

6 uur geleden

Ambulancezorg Groningen niet meer onder verscherpt toezicht

Het verscherpt toezicht op Ambulancezorg is opgeheven. Dat meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).…

6 uur geleden