Categorieën: Nieuws

‘Is dit nou verantwoord?’

‘Is dit nou verantwoord? Fietsen chaos bij Universiteit Groningen’, meldt een toezichthouder van de Rijksuniversiteit aan gemeente, brandweer en politie.

De gemeeente antwoordt: ‘Op sommige momenten is dit een erg druk stukje. Heb je zelf al een oplossing die je ons wilt voorleggen?’

De toezichthouder: ‘Genoeg, evacuatie! Met de neus in de feiten drukken vanwege veiligheid, meer (dubbele) fietsenrekken, stadstoezicht vaker laten komen en actie ondernemen. Broerstraat bij i Shop begin is ook een gevaarlijk punt, vaak bijna ongelukken. Gaat een keer echt fout!’

De gemeente: ‘In dat geval raad ik je aan dit via het contactformulier op te sturen. Wij zetten je verzoek met mogelijke oplossingen door naar de verkeerskundigen. Die gaan dit onderzoeken.’

De toezichthouder: ‘Maar hoe snel en serieus wordt zo iets behandeld?’

De gemeente: ”Heel serieus uiteraard, over de snelheid kan ik op dit moment nog weinig zeggen. Je krijgt in ieder geval binnen vijf werkdagen bericht.’

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Geen college meer geven in het academiegebouw. Universiteitsbibliotheek doordeweeks open van 17.00 tot 24.00 uur. Weekend open van 8.00 tot 17.00 uur. Misschien is dit een optie. Als studenten niet willen meewerken, dan moet het maar op deze manier. Afstuderen doen ze toch wel.

  • Een toezichthouder van de Rijksuniversiteit klaagt bij de gemeente over het gedrag van studenten van de Rijksuniversiteit ??

  • Er is een groot parkeerterrein achter het universiteits terrein. De autorinders kunnen parkeren in de garage aan het boterdiep.komen veel vierkante meters vrij voor fietsenrekken.
    De universiteit creeert het zelf . In de oude kijk int jatstraat heeft de RUG kettingen gespannen tussen paaltjes,,zodanig dat daar geen fietsen kunnen staan. Gevolg fietsen op het trottoir!
    Buitendien kunnen er fietsenrekken geplaatst worden op het harmoniepleintje! ( is niet mooi,maar wel een oplossing)Nu staan fietsen aan de kettingen vastgemaakt op het Trottoir.

  • Laten we allereerst ingaan, hoe dit heeft kunnen ontstaan.

    De politiek in Groningen is als een malle te werk gegaan, om de subsidiestroom vanuit Brussel tot grootte hoogtes te laten stijgen. Elke student levert geld op. Dus hoe meer, hoe beter. Pandjesbazen en vastgoedhouders, speculanten kregen volledig de vrijheid om daarbij te helpen. Oeps, en de infra-structuur daarbij vergeten. De politiek in volledige dienst van de Rug en de Hanze. En vergaten het klootjesvolk. Dit zijn nu eenmaal de randverschijnselen die optreden.

  • Niet alleen daar overal hebben de studenten de macht zet maar gewoon neer wat kan mijn gebeuren in als je bewoner een paar fietsen weg zet nauw dan is het hek van de dam echt waar in de gemeente vindt het ook wel zo best of je nu fietsklemmen er neer zet ze doet tocht niet wat boeit het hun manieren van huis hebben ze niet maar goed in een oplossing is er ook niet voor handen wandt nu die pappie fietsen komen er nog meer nauw gemeente Groningen zoekt de oplssing

  • Waar is het geen fietsenchaos in Groningen? De stad is onleefbaar geworden door die anarchie van fietsen! Overal neegesmeten, de trottoirs verstoppend, zonder verlichting rijdend en zich aan geen enkele verkeersregel houdend. Een RAMP voor de stad, die vreselijke fietschaos.

  • @Bob; wat stel je voor, iedereen weer met de auto het centrum in? Herestraat en Grote Markt weer open voor auto's, net als vroeger?
    Vroeger was niet alles beter.....

  • Alle auto`s de binnenstad uit! Alle vrijgekomen parkeerplaatsen gaan v.v. fietsenrekken om zo de fietschaos definitief op te lossen.

Recente berichten

Woensdag 24-uurs staking in Groningen voor betere cao Metaal & Techniek

Vakbonden FNV en CNV roepen hun leden in de Metaal & Techniek in Groningen op…

28 minuten geleden

‘Waarom vindt gedeputeerde Emmens een post over ‘hoogverraad’ van FDF interessant?’

De Statenfracties van D66, GroenLinks en de SP willen van het College van Gedeputeerde Staten…

60 minuten geleden

Kwart leerlingen in Groningen voelt zich onveilig op school

Een kwart van de jongeren op scholen in Groningen en Drenthe voelt zich niet veilig…

2 uur geleden

Noorderlicht laat zich opnieuw zien

In de nacht van zondag op maandag was opnieuw het noorderlicht te zien. De afgelopen…

10 uur geleden

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

11 uur geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

12 uur geleden