Categorieën: Nieuws

“Roken is een eigen keuze, maar alle terrassen zouden rookvrij moeten zijn.”

Op steeds meer terrassen mag niet meer gerookt worden. Het aantal terrassen waar gedeeltelijk of helemaal geen sigaret meer mag worden opgestoken, is in het afgelopen jaar bijna verdrievoudigd. Van de 115 rookvrije terrassen in Nederland zijn er 7 in Groningen.

Het eerste terras in de stad dat gedeeltelijk rookvrij werd was Bommen Berend in de Oude Ebbingestraat. Dat gebeurde in 2016. “In het begin was er nog wel wat gemor,” vertelt Jinko Wijbenga van de bistro. “We willen beide kanten tevreden houden, dus mag er op een deel van ons terras nog gerookt worden. Vooral voor de nieuwe generatie willen we een goed begin maken.”

Klanten zijn tevreden dat niet op het hele terras gerookt mag worden. “Als je op een terras zit te eten, dan vind ik het vies als er iemand naast me zit te roken. Roken is een eigen keuze, maar ik vind dat alle terrassen rookvrij zouden moeten zijn.”

Danja de Jonckheere

Bekijk reacties

  • En ondertussen puffen de vrachtwagens, auto's, brom/scooters vlak langs het terras van de Bommen Berend en zit bovendien tegen het terras parkeervlakken aan, dat maakt het geheel super hilarisch.

  • Helemaal voor het rookvrij maken van alle terrassen. Laatst zat ik met een zwangere vriendin op een terras en aan de tafeltjes om ons heen werd gerookt. Erg storend en best ernstig gezien het feit dat mijn vriendin in verwachting is...Sowieso zouden we kwetsbare wezens - bijv. baby's en dieren - beter kunnen beschermen tegen schadelijke zaken als meeroken.

  • Helemaal eens met de stelling. Roken is smerig en geeft overlast. Je spuit toch ook geen fles deo leeg op een terras? Iedereen zou je boos aankijken en op zijn voorhoofd tikken. Maar die vieze, stinkende rook, dat mag dan wel.... En waarom?

  • Als ik de lijn van de vertrutting in Nederland even verder mag doortrekken, dan binnenkort graag een alcoholvrije horeca, want beschonken mensen op straat kunnen soms behoorlijk aggressief of erg vervelend zijn en als gebruiker van de openbare weg wens ik niet geconfronteerd te worden met dergelijke lui, rokers vallen mij daarentegen op straat niet lastig.

  • Allemaal lawaai papegaai. Vroeger heeft niemand zich eraan gestoord, maar door de VN en vervolgens op de agenda geplaatst door de politiek en roept iedereen elkaar na.

    Het gemotoriseerd verkeer is pas smerig en veroorzaakt al meer doden als gevolg van het fijnstof, dan roken. Maar dat schijnt door iedereen te worden gedoogd. Omdat ze toevallig geen roker zijn! En ook wel makkelijk om je van A naar B te verplaatsen, dus houden we ons wijselijk de mond. Of als argument 'we betalen toch wegenbelasting'. Je zult eens metingen moeten verrichten in je huis, Je schrikt je de lazeres hoeveel roetdeeltjes in je huis neerdwarrelen. Hopelijk, ontstaat dit besef ook eens!

    Bovendien zijn vele verslaafd geraakt aan het roken, door oa een campagne van de overheid in de jaren 60 en 70. Het zou de gezelligheid doen vergroten. Dezelfde overheid die het roken nu wil verbieden en elke roker tot een paria heeft verklaard.

  • Ik heb meer last van dronken gasten dan van rokers, drank moeten ze ook verbieden op het terras

  • @Doe, u vergeet nog mensen die winden laten, schilders, metselaars enzovoort. Oftewel, hilarisch is het op een bult gooien van verschillende zaken.

    Roken op een terras veroorzaakt overlast. En wel van heel dicht bij. Als ex-roker vind ik het gewoonweg goor en ik ben blij met deze tendens naar rookvrije terrassen.

    Mensen die roken en overlast veroorzaken moeten er voor zorgen dat ze die overlast daar niet veroorzaken.

Recente berichten

Noorderlicht laat zich opnieuw zien

In de nacht van zondag op maandag was opnieuw het noorderlicht te zien. De afgelopen…

6 uur geleden

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

8 uur geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

8 uur geleden

Bevrijdingsfestival kijkt terug op geslaagde editie (foto’s)

Bevrijdingsdag 2024 zit erop. Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark was Froukje de laatste artiest…

8 uur geleden

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

10 uur geleden

Grieken vieren Pasen in Noorderplantsoen met dans, eten en drinken

Terwijl wij het Paasfeest al achter ons hebben liggen, vindt Pasen dit weekend plaats in…

10 uur geleden