“Roken is een eigen keuze, maar alle terrassen zouden rookvrij moeten zijn.”

Op steeds meer terrassen mag niet meer gerookt worden. Het aantal terrassen waar gedeeltelijk of helemaal geen sigaret meer mag worden opgestoken, is in het afgelopen jaar bijna verdrievoudigd. Van de 115 rookvrije terrassen in Nederland zijn er 7 in Groningen.

Het eerste terras in de stad dat gedeeltelijk rookvrij werd was Bommen Berend in de Oude Ebbingestraat. Dat gebeurde in 2016. “In het begin was er nog wel wat gemor,” vertelt Jinko Wijbenga van de bistro. “We willen beide kanten tevreden houden, dus mag er op een deel van ons terras nog gerookt worden. Vooral voor de nieuwe generatie willen we een goed begin maken.”

Klanten zijn tevreden dat niet op het hele terras gerookt mag worden. “Als je op een terras zit te eten, dan vind ik het vies als er iemand naast me zit te roken. Roken is een eigen keuze, maar ik vind dat alle terrassen rookvrij zouden moeten zijn.”

Deel dit artikel: