Categories: Nieuws

‘Vechten voor veiligheid. En dan winnen we en het interesseert jullie niks. Niks’

Anderhalf jaar na dato lichtte het Groningse SP-Kamerlid Sandra Beckerman dinsdagmiddag op Radio 1 desgevraagd toe waarom ze in tranen raakte toen zij een Kamerdebat wilde aanvragen over de gaswinning.

“Het zit heel diep onder mijn huid. Het laat me niet los. Ik zie hoe de problemen zich opstapelen. Die dag had de rechter het gasbesluit vernietigd. De actiegroepen in Groningen waren door het dolle heen; de Groninger Bodembeweging trok bier open, Milieudefensie champagne. Ik wilde in de Tweede Kamer een debat aanvragen.”

“Ik keek de plenaire zaal in en zag dat iedereen ongeïnteresseerd met zijn mobieltje zat te kloten. Op dat moment dacht ik: Wij moeten elke keer naar de rechter om te vechten voor iets logisch als veiligheid. En dan winnen we en het interesseert jullie niks. Niks.”

Het volledige interview kan hier worden teruggeluisterd.

Echt vakantie neemt Sandra Beckerman niet. Ze heeft eind vorige week 39 Kamervragen gesteld over de de gezondheid en de mensenrechten in het aardbevingsgebied onder meer na recente aanmerkingen van het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties.

 

Menno van Duinen

View Comments

  • Logisch; het is voor hen een ver-van-mijn-bedshow en iets waar politiek niets (of in ieder geval weinig) mee te winnen en veel mee te verliezen valt. Dus is het jammer maar helaas voor ons Noorderlingen; we zullen moeten vechten voor een rechtvaardige behandeling.

  • Als ze zoiets in bijvoorbeeld Brabant zouden 'winnen', dan zou het de meeste mensen hier in Groningen ook niet interesseren. Het is gewoon nu eenmaal fysiek en geestelijk ver weg een maakt helemaal geen onderdeel uit van hun dagelijkse leven. Niet zo vreemd dus. Mevr. Beckerman kan beter ophouden met die krokodillentranen.

  • Wat te denken van de totale mislukking Bart van der Werf van het Forum, die zogenaamd een ICT deskundige is maar er totaal geen reet verstand van heeft en amper werk ervaring heeft, dat laat ook zijn cv zien. Z'n laatste baantje was in Australië bij een gay radio station waar hij ook werd weggestuurd.

    Diezelfde Bart van der Werf die nog maar pas in Groningen bivakkeert gaat hier even vertellen dat de gaswinning door moet gaan namens zijn partij waar hij slechts een trekpop is.

    En dan zijn er ook nog idioten die op zo'n partij gaan stemmen in Groningen.

    Sandra Beckerman bedankt namens alle Groningers met een hart.

  • Of die dame van GroenLinks uit de Flevopolder, dat Groningen opzadelt met een VVD-burgemeester als voorzitter van die commissie. GroenLinks is niet vies van Rechts. Een tafereel dat zich afspeelt over de ruggen van zijn oervolk. Benieuwd hoe de installatie zal verlopen straks. Verwacht een enorme menigte straks op de Grote markt als protest.

Recent Posts

Voorlichting over zorgverzekeringen op Grote Markt

Voor mensen die niet weten wat wel of niet vergoed wordt in het basispakket van…

33 minuten ago

Leerlingen Willem Lodewijk Gymnasium pakken internationale prijs

Twee leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium zijn in de prijzen gevallen tijdens de twintigste…

1 uur ago

Maandagavond overlast door heien funderingspalen bij Europaweg

Maandagavond (vanavond) gaan tussen 20.00 uur en 00.00 uur funderingspalen de grond in bij de…

3 uur ago

Doktersdienst hoopt te hoge druk tijdens kerstweekeinde te voorkomen

De doktersdienst in Groningen verwacht vanwege het lange kerstweekeinde een grote druk op de huisartsenspoedposten.…

3 uur ago

Weer Kerstkaart: “De kans op een witte kerst is vandaag niet veel soeps”

De kans op een witte kerst is vandaag niet veel soeps, stelt OOG weerman Johan…

3 uur ago

Spoordijken in Noord Nederland zijn kwetsbaar

Vrijwel alle spoordijken in Noord Nederland zijn kwetsbaar. Dat meldt de Volkskrant maandagmorgen op basis…

3 uur ago