Categorieën: Nieuws

DAG: ‘RUG besteedt 110.000 euro publiek geld aan afscheidsfeestjes bestuurders’

Studentenorganisatie DAG (Democratische Academie Groningen) vindt dat de Rijksuniversiteit Groningen, met een budget van in totaal 110.000 euro voor de afscheidsfeestjes van twee bestuurders, de roep om soberheid vanuit de Universiteitsraad negeert.

Het afscheidsfeest van voormalig collegevoorzitter Sibrand Poppema kostte al 40.000 euro en voor het afscheid van rector magnificus Elmer Sterken is, volgens de organisatie, al 70.000 euro begroot. Dit publieke geld kan volgens DAG in tijden van bezuinigingen en torenhoge werkdruk voor docenten een veel betere besteding krijgen.

Woordvoerder Jorien Bakker van de RUG vertelt hierover: “Voor dit officiële academische afscheid wordt in de week van 14 juni een officieel groot afscheid georganiseerd. Dit is niet alleen een afscheid met andere universiteitsbestuurders in de Martinikerk, maar een groter feest voor studenten, Stadjers en medewerkers.”

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • als het toch een groter feestje is dan zouden dit soort bestuurders wel wat vaker mogen vertrekken..

  • Ik heb voor diverse grote organisaties gewerkt, zowel in de publieke als private sectors. Dat de RUG voor de afscheidsfeestjes betaalde, vind ik niet vreemd - elke organisatie doet dat, dus waarom niet publieke organisaties.

    Maar 40.000 is al krankzinnig veel, laat staan 70.000. Gewoon immoreel. Door gebruik te maken van eigen ruimtes en catering, hadden ze een goede feest makkelijk voor onder de 10.000 kunnen doen.

    Immorele graaiers.

  • De RuG besteedt ook enorm veel publiekgeld om hun subsidiestromen voor de 'buitenlandse student' veilig te stellen. Zelf complete woonwijken zijn daarom ontwricht. Volledig budgetten ingebracht via de sociale huursector zijn besteedt voor het bouwen van studentenflats. Ook de historische binnenstad is daarom verkloot. En de gevestigde lokale politiek .. maakt het voor de RuG allemaal mogelijk. De gevestigde lokale politiek dat zich volledig heeft opgeworpen als de partijen voor de student.

  • Verschrikkelijk.

    Je leest wel eens nieuwsberichten waarin mensen hun uitkering plus boetes moeten terugbetalen omdat ze in 1982 ergens een vinkje op een formulier hebben gezet, of dat ze sinds een week een nieuwe vriend(in) hebben, maar niet kunnen aantonen dat ze niet al 35 jaar een relatie hebben. En dan blijkt dat ze over een periode van 20 jaar €4,50 teveel hebben opgesoepeerd en derhalve €85000 moeten terugbetalen (ik chargeer het maar ff)

    En dan maakt dit soort patjakkers dat bedrag in een middag op. Al vraag ik me wel af of ze daar zelf voor gekozen hebben, of dat de feestjes voor ze geregeld worden. Hoe dan ook mag degene die er voor tekent wat mij betreft aan de (digitale) schandpaal.

    Dan kun je wellicht het maatschappelijk nut van een uitkeringsgerechtigde of deze bestuurders willen vergelijken,
    maar ik denk dat dat heel subjectief is. En dat die net zo vaak in het voordeel van de een als van de ander uitvalt.

  • Jorien Bakker zet zichzelf prima in de schijnwerpers, het is gewoon standaard hilarische prietpraat van een p.r. medewerker van de R.U.G. .Het had net zo goed uit de mond kunnen komen van één van de vele andere universiteiten dan/wel gemeentelijke woordvoerders.

Recente berichten

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug; brug deels weer open

Voor de tweede keer woensdagavond waren er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

10 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

13 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

13 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

14 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

14 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

15 uur geleden