Categorieën: Nieuws

GroenLinks bezorgd over funderingsproblemen

GroenLinks maakt zich zorgen over de risico’s op funderingsproblemen in onze gemeente. Dat kan huiseigenaren veel geld kosten.

Volgens het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek lopen 1 miljoen huizen in ons land risico te verzakken en dat geldt ook voor huizen in de stad. GroenLinks is bezorgd omdat huiseigenaren zelf verantwoordelijk zijn voor hun fundering en de kosten van het herstel. Dat kan oplopen tot 100 duizend euro. De partij wil niet dat huiseigenaren hierdoor financieel in de knel komen.

De gemeente zou zich kunnen aansluiten bij het Fonds Duurzaam Funderingsherstel, om woningeigenaren te helpen met de financiering. GroenLinks wil ook onderzoek naar de omvang van de problemen. De risico’s zouden voornamelijk hoog zijn voor het oostelijk deel van Haren.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Degenen die de schade veroorzaakt hebben zullen deze moeten vergoeden. Echter, zullen verantwoordelijken natuurlijk niks betalen, maar gaan huizenbezitters betalen via de gemeentelijke belastingen. Hoe simpel kan het probleem worden opgelost, zolang je als overheid de macht hebt kun je onder elke noemer revenuen binnenharken. Het zogenaamde verzakkingsprobleem kan zelfs geld opleveren voor de overheid, zolang je het geld maar ongelimiteerd kunt halen bij de burger.

    Idem gebeurt nu bij de problemen rond de aardgaswinning. Even de milieubelastingen verhogen onder noemer van het milieu en de kassa gaat rinkelen.

Recente berichten

Drie Stolpersteine onthuld ter herinnering aan omgekomen verzetsstrijders uit Ten Post

Op drie plekken in Ten Post werden woensdag Stolpersteine onthuld voor verzetsstrijders uit het dorp.…

1 uur geleden

Raad overwegend positief over nieuwe parkeerplannen: “Dit College lijdt aan een groene tunnelvisie”

De gemeenteraad is overwegend positief over de nieuwe parkeerplannen die het College heeft opgesteld. Doel…

1 uur geleden

‘Wangedrocht, misplaatste 1 aprilgrap, foeilelijk, miskleun’; na petitie nog eens 244 boze mailtjes naar gemeente over Geheugenpaviljoen

Handtekeningen zetten onder een petitie is voor ondertekenaars relatief makkelijk werk. Maar in uitgebreide reacties,…

2 uur geleden

Seizoen voorbij voor Lycurgus na verlies beslissingswedstrijd

Het seizoen is voorbij voor de volleyballers van Nova Tech Lycurgus. De Groningers verloren woensdagavond…

2 uur geleden

Gewonde bij schietpartij op Vismarkt in Groningen (update)

Meerdere politie-eenheden spoedden zich woensdagavond naar de Vismarkt, waar een schietpartij plaatsvond. Daarbij viel één…

2 uur geleden

Moeder uit Stad die medewerkster kinderdagverblijf beschuldigde van mishandeling zoontje nu zelf aangeklaagd voor ‘doxing’

De vrouw die eerder dit jaar tevergeefs een medewerkster van een kinderdagverblijf in de Oosterparkwijk…

4 uur geleden