Categorieën: Nieuws

Gemeente moet opnieuw aan de slag met schadeclaim Music

De gemeente Groningen moet de schadeclaim van pandeigenaar Mario Music opnieuw in behandeling nemen. Dat heeft de Raad van State woensdag bekendgemaakt, zo meldt RTV Noord.

Music wil ruim 900 duizend euro schadegeld, omdat zijn panden in het A-kwartier fors in waarde zijn gedaald, nadat de gemeente in 2010 een prostitutieverbod instelde. Bovendien zijn de inkomsten uit huur flink verminderd.

Volgens de Raad van State heeft de gemeente de schadegegevens van Music ten onrechte opzij geschoven als zijnde onbetrouwbaar en niet goed onderbouwd, waardoor de pandeigenaar naar het geld kon fluiten. Het gemeentebestuur moet nu alsnog aan de slag met Music’ schadeclaim. De pandeigenaar kan daarna opnieuw de gang naar de Raad van State maken voor een einduitspraak.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

    • De gemeente kennende heeft deze al heel diep in de miljoenen buidel (onze buidel) getast, maar komen ze niet met het laatste stukje over de brug.

      En, alsof de/een gemeente/RO-EZ publiekelijk maakt wat het sluiten van de ramen werkelijk heeft gekost.

      • Voor de gemeente zelf denk ik een aanzienlijke besparing aan politie inzet en wat minder inkomsten uit parkeert boetes. De horecazaken daar zijn niet gecompenseerd toch ? Zonder rode lampjes is er ook weinig van een uitgaansgebied over daar... hoewel nu iemand met crowd funding het nu al jaren leegstaande kroeg probeert te redden. Beter zou denk ik zijn om in de zieltogende kroegen in de Nieuwstad te vervangen door de het Stoepje, de Benzinebar en 'Land van belofte' Zo zou toch nog een stukje Groningse horecageschiedenis in stand kunnen blijven.

Recente berichten

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

10 minuten geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden