Categorieën: Nieuws

‘Fans FC Groningen willen meer inspraak’

Fans en sponsoren van FC Groningen willen meer inspraak in het beleid van de club. De fans willen onder andere een vaste plaats in de Raad van Commissarissen. 

De supportersvereniging heeft vrijdagochtend het gehele rapport op haar website geplaatst. De Supportersvereniging FC Groningen, Rolly Side, Supporterscollectief FC Groningen, Ultras Cruoninga en Z-side hebben zich met een aantal sponsors verenigd tot ‘Ons FC Groningen’.

‘Ons FC Groningen’ vindt dat er een “grootscheepse verandering” plaats moet vinden. Zo vinden ze dat het kapitaal niet op het veld staat, omdat de kosten van het kantoorpersoneel “onevenredig zijn toegenomen”. Daarnaast willen de supporters een zetel in de Raad van Commissarissen, om zo de diversiteit in de RvC te stimuleren. Ook willen de supporters een nieuwe algemeen directeur met een “groenwit hart”. Wouter Gudde, vrijwel zeker de nieuwe algemeen directeur, voldoet niet aan die eisen.

Wouter Holsappel

Bekijk reacties

  • Club is sinds zijn aanstelling door Nijland gekaapt. Erik Mulder is één van Nijlands duistere handlangers.

    Onze zelfbenoemde grootste supporter verdienende meer dan twee ton per jaar, plus wat er aan de FC gerelateerde bv-tjes van hem binnengeschraapt werd.

    Tijd voor een grote zuivering. Dus geen gladde Rotterdammer die door gebrek aan steun/netwerk in de club (van amateuristische ego's) nog steeds door Nijland c.s gestuurd kan worden, maar onze eigen Bolhuis.

      • Fcg

        Te lezen valt dat niet alleen de supporters klaar waren na de deceptie tegen Twente, maar ook een groep sponsors. Als dit ook de sponsors zijn die Bolhuis willen, dan lijkt het me geen koppelbaas van Nijland.

        Ik wil gewoon een Groninger (of Drent). Ondanks dat Nijland zijn accent leek aan te zetten, beviel mijn zijn Groninger tongval. En het liefst ook eentje die zelf een beetje heeft gevoetbald.

    • Eigen Bolhuis, wat bazel je nu. Bolhuis woont al meer dan 20 jaar in Brabant zoveel houdt hij van Groningen net zoals die andere zogenaamde echte Groninger Martin Drent die al meer dan 30 jaar in Emmen woont.
      Bolhuis is een lichtgewicht op bestuurlijk niveau en heeft teveel banden met Nijland, laat de omhoog gevallen advertentie verkoper Bolhuis mooi in Brabant blijven.
      Het is juist goed dat er één met mindere banden met de FC komt, die kan geheel objectief de organisatie doorlichten en tot de conclusie komen dat er wel erg veel vrienden van elkaar bij elkaar op schoot zitten.

      • Wil gewoon eentje die onze taal spreekt. Dus eentje uit Groningen (of Drenthe). Vind Rotterdammers vaak humoristische no-nonsense figuren, maar ze kunnen mij als supporter van de FC Groningen vertegenwoordigen. In tegenstelling tot spelers, zijn het geen passanten.

      • Waar het mij om gaat is dat de nieuwe directeur z'n werk goed doet en gekwalificeerd is, waar hij vandaan komt maakt mij niet uit aangezien er goede kandidaten zijn onze provincie.

      • Dat probeer ik eigenlijk te zeggen. Zijn in deze omgeving ook capabele mensen. Verder denk ik dat eentje uit de buurt belangrijk is voor de Groninger identiteit. Wil niet de gemaakte Heerenveen kant op, maar vind het wel fijn om als een trotse Groninger boer in het stadion te staan.

  • Dit alles is tegen het zere been van Nijland die op deze manier niet tot in lengte van dagen zijn stempel kan drukken op "zijn" FcG.

Recente berichten

Woodstock herleeft in Sterrebos: “Een prachtige middag met veel gezelligheid”

In het Sterrebos bij de muziekkoepel vond zondagmiddag de eerste editie van SterrebosLive van dit…

2 uur geleden

Forward en Stadspark schieten weinig op in kelderkraker weekend; Groen Geel zon. kampioen

In de tweede klasse I speelden de onderste zes tegen elkaar. Uitgelezen dag om goede…

2 uur geleden

Degradatiezorgen Be Quick 1887 en GRC Groningen groter geworden

Voor zowel Be Quick 1887 in de vierde divisie als GRC Groningen in de eerste…

3 uur geleden

Jeugdwedstrijd Be Quick Onder-16 1 loopt uit op knokpartij: “Dit past niet bij onze club, dit is niet ok”

Een jeugdwedstrijd tussen Be Quick Onder-16 1 en Buitenboys uit Almere is zaterdag uitgelopen op…

3 uur geleden

Donar naar halve finale na ruime overwinning op BAL

Donar heeft de halve finale van de play-offs om de landstitel gehaald. De Groninger basketballers…

3 uur geleden

Motorrijder botst achterop personenauto Van Iddekingeweg

Een motorrijder is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Van Iddekingeweg. Dat meldt…

3 uur geleden