Categorieën: Sport

Donar naar halve finale na ruime overwinning op BAL

Donar heeft de halve finale van de play-offs om de landstitel gehaald. De Groninger basketballers waren zondagmiddag in de beslissingswedstrijd van de kwartfinale duidelijk te sterk voor BAL uit Weert: 89-57.

Het eerste kwart was het beste voor de thuisploeg. Via 9-0 en 19-4 eindigde het kwart in 25-7 voor Donar, dat speelde zonder Theo John, Karolis Babusis en John Meeks. In het tweede kwart kwamen de Limburgers nog terug tot 29-15, waarna coach Andrej Stimac van Donar een time-out aanvroeg. Bij rust was het verschil weer even groot als na het eerste kwart: 45-27.

Na rust nam Donar nog weer wat meer afstand, zodat het na 30 minuten 66-43 was. In het laatste kwart werd het verschil nog veel groter.

Grote man bij Donar was, net als vrijdag, Dakota Quinn. Hij maakte 22 punten en had 11 rebounds. David Gabrovsek had 20 punten, Kjeld Zuidema 15 en Sander Hollanders 14 punten. Bij BAL was Noé Botuli topscorer met 13 punten.

De halve finale, tegen Heroes Den Bosch, wordt gespeeld in een ‘best of 5’, waarbij de ploeg die het eerst 3 wedstrijden wint naar de finale gaat. De eerste wedstrijd vindt komende woensdag plaats in Den Bosch. Komende vrijdag is er een wedstrijd in Martiniplaza, en de derde wedstrijd is weer in Den Bosch, op zondag 19 mei. Eventuele vierde en vijfde wedstrijden zijn gepland voor woensdag 22 mei (Martiniplaza) en vrijdag 24 mei (Den Bosch).

redactie

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden